Un duel que mereixia més gols i menys targetes

11 Setembre 2019 Àngel Garreta
Pastells refusa la pilota en una acció del matx contra el seu exequip Pastells refusa la pilota en una acció del matx contra el seu exequip Àngel Garreta

Granollers i Europa no han pogut moure el marcador inicial (0-0) en un partit marcat per la polèmica arbitral en gols anul·lats i targetes.

Lliga · Jornada 3 · 11/09/19 · 18 hores · Mpal. de Granollers · 125 espectadors

GRANOLLERS
0 - 0 EUROPA

En plena Diada Nacional de Catalunya, els dos conjunts s'han repartit un punt per banda que no ha deixat satisfet a ningú. El conjunt escapulat ha mantingut la porteria a zero per primera vegada, però ha tornat a topar amb la fusta, dos gols mal anul·lats i falta d'encert en atac. L'equip gracienc ha anat de més a menys dins l'encontre, però també és cert que 2 punts de 9 possibles no fan justícia als mèrits europeistes en els tres partits disputats. El millor de tot, que les sensacions que aviat s'agafarà velocitat de creuer estan ben presents.

Inici de partit totalment elètric per part d'un Europa absolut dominador del joc. Al minut 3, Jordi Cano ha recollit un refús de la defensa i ha xutat al travesser. Segona vegada que l'extrem topa amb la fusta en tres jornades, la primera a Vilafranca. Acte seguit, polèmic gol anul·lat a Joel Jorquera per un fora de joc que, en les imatges de vídeo, es mostra inexistent.

Amb tot, l'Europa tenia el Granollers tancat i dominat i semblava que el gol havia de caure. Al minut 24, una centrada de David Jiménez ha estat mal refusada per Besonies, qui ha enviat la pilota al cos de Víctor Díaz i el capità dels locals que gairebé es fa gol en pròpia porta. El cuir, finalment, a córner.

A l'altra banda el Granollers també n'ha tingut de clares per obrir la llauna. Un minut més tard de l'anterior acció gracienca, internada de Damián Obispo i xut creuat que Marc Priego refusa amb una mà. La segona jugada ha caigut a botes d'Alejandro Muñoz, qui ha acabat xutant al pal. La rèplica europeista, acte seguit: centrada de Jordi Cano que es passeja per la línia de gol i on Joel Jorquera no ha arribat a rematar al segon pal i a porta buida per pocs centímetres.

Dues polèmiques més han acompanyat l'Europa abans de guanyar-se el descans: al minut 33, centrada al segon pal i Gabi López que és arrossegat a terra pel seu marcador en el moment de rematar de cap amb el porter ja superat. L'àrbitre no ha interpretat suficient força en aquesta acció com per considerar un penal molt reclamat pels europeistes. A un minut del final, el col·legiat ha anul·lat un gol de Pastells per una inexistent falta prèvia d'Alfons Serra al porter. L'Europa ha hagut de marxar a vestidors lamentant els dos gols anul·lats que li haurien facilitat un 0-2 parcial i la falta d'encert de cara a gol en les altres ocasions.

L'espurna del primer temps s'ha apagat a la represa, on el Granollers ha estat millor en fase ofensiva. Al minut 49, Obispo ha posat a prova Marc Priego, qui ha pogut enviar la pilota a córner. El local Ñito ha vist una targeta groga per simular una falta i, a falta de més d'un quart d'hora pel final, la segona per simular un penal. Això ha fet saltar la banqueta local -el tècnic José Solivelles també ha vist targeta groga- però ha permès l'Europa tenir més homes sobre el camp durant uns minuts.

No obstant, el conjunt gracienc no ha pogut aprofitar aquesta superioritat, factor que no s'ha traslladat a ocasions de gol. Una de les opcions més clares, al minut 80, quan David Jiménez ha retallat el seu marcador i el xut creuat de l'extrem escapulat no ha entrat per ben poc. Fins al final, doble expulsió escapulada: segona groga a Kilian al minut 88 per desplaçar la pilota i segona groga a Uri després d'una càrrega legal espatlla contra espatlla quan ja s'havia entrat en temps afegit.

L'encontre ha acabat sense gols malgrat s'han anul·lat dos de correctes i tots dos equips han topat amb la fusta en altres ocasions. El matx, sens dubte, ha merescut veure més d'una diana. El duel, molt net pel que fa a faltes dures o contundents, ha finalitzat amb tres expulsions totalment desmesurades. Cap dels dos conjunts ha perdut, però també cap d'ells marxa content.

GRANOLLERS: Sergio Fernández, Víctor Díaz, Sergi Besonies, Guillem Pujol, Ñito, Obispo (Àlex Castillo, 93'), Pau Darbra (Serra, 84'), Fortuny, Víctor Morales, Garzón i Alejandro Muñoz (Joan Gual, 79').

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Gabi López (Varona, 66'), Uri, Jordi Cano, Josa, Joel Jorquera (Kilian, 72'), Alfons Serra i David Jiménez (Albert Martí, 84').

ÀRBITRE: Salvador Morros Monje (Baix Llobregat), assistit per Sergi Valls Muñoz (Girona) i Jorge Javier Gómez (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Ñito -dues i expulsió minut 74-, Fortuny, Garzón i el tècnic José Solivelles (Granollers) i a Àlex Cano, Uri -dues i expulsió minut 91- i Kilian -dues i expulsió minut 88- (Europa).

GOLS: cap.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats, Sergi Monsó, Jordi Martínez i Castell (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Miki Puerto, Guillen, Alberto i el porter Uri Vives / Pel Granollers han restat a la banqueta: Jia Hao, Cesc Clotet, Eloi Zamorano i el porter Álvaro Garcia.

Partit jugat sota una temperatura agradable més pròpia d'inici de tardor.

Primer partit oficial a Tercera Divisió amb la samarreta de l'Europa per a Albert Martí.