RemeiSolfincISL

Un partit enorme per aprofitar les ensopegades dels rivals directes

Ignacio, autor del 0-2 a Manlleu Ignacio, autor del 0-2 a Manlleu Àngel Garreta

Gran victòria de l'Europa en un terreny de joc històricament complicat. Important triomf en molts aspectes, tant a nivell de moral com classificatori. L'equip de Pedro Dólera s'ha mostrat gairebé intractable, valent, ordenat i segur davant un Manlleu superat gairebé de principi a final el dia d'avui.

Lliga (Jornada 17) · 14/12/14 (16:30 H) · Municipal de Manlleu · 250 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

MANLLEU 0 - EUROPA 2

La primera mitja hora de partit ha deixat veure constants intents d'atac d'un i altre equip, si bé el Manlleu pràcticament no ha tingut opcions clares entre pals. Ja al minut tres, primera opció clara de l'Europa: Javi Lara serveix un córner, Javi Sánchez, mig caient en planxa, pentina enrere i Cano, a l'àrea petita i totalment sol, que envia el seu cop de cap molt centrat, sobre el cos de Barragan. Al minut 33 l'Europa ha tingut la segona clara: Javi Lara habilita amb un cop de cap l'arribada d'Ignacio al segon pal. L'extrem ha tingut temps per controlar i acomodar la pilota però el seu xut a barraca ha sortit incomprensiblement fora.

No ha perdonat el quadre gracienc a la tercera. Falta lateral servida per Javi Lara i Javi Sánchez, entrant a rematar, que pentina suaument la pilota, de forma suficient com per acabar de tancar la rosca que feia la pilota a xut inicial de Lara i enviar-la al segon pal, lluny de l'abast del porter. L'Europa havia fet dues coses difícils a Manlleu: obrir la llauna i fer-ho manant sobre el camp. Mostra d'això és que el quadre gracienc podria haver cantat gol en dues accions més abans del descans. Barragan ha hagut de respondre amb un enorme salt a l'alçada del travesser, per dues ocasions, davant xuts potents i llunyans d'Oriol Dot i Putxi.

Millor Europa encara a la represa, negant-li al Manlleu opcions d'atac, espais i oportunitats. Als tres minuts, xut sorpresa de Rovira des del vèrtex que, agafant Barragan a contrapeu, ha sortit fregant el pal. Al minut 52 l'Europa ha perdonat el segon. Contraatac tres contra un amb Rovira amb la pilota als peus. Ignacio i Javi Lara l'han acompanyat, desmarcant-se, però l'extrem ha decidit arribar dins l'àrea i xutar. El defensa que restava en oposició s'ha anticipat posant el peu i ha desfet l'acció.

Al minut 65, la sentència. Córner de Javi Lara que, en un bosc d'homes i caigudes a terra, Alberto ha intentat rematar en primera opció de mitja tisora. Finalment, Ignacio, anticipant-se amb la punta de la bota a la sortida de Barragan, ha fet entrar la pilota al fons de la xarxa, materialitzant el 0-2. Podria haver fet el tercer l'Europa en una contra on Putxi ha robat la cartera al lateral, ha habilitat Rovira i aquest ha vist com Barragan, en l'intent del jugador europeista de fer-li passar la pilota per sota les cames, ha refusat un gol cantat. Sense més accions clares a destacar, madura i important victòria de l'Europa, la segona seguida a domicili.

La fitxa tècnica

MANLLEU: Barragan, Ot Bofill (Martí Soler, 70'), Archi, Seuma, Payan, Maik, Fran Pérez (Hugo, 64'), Aumatell, Óscar Iroz, Fortet i Pol Coll (Joan Muntada, 70').

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Alegre, Putxi, Rovira (Padilla, 84'), Javi Lara, Javi Sánchez, Guzman (Nils, 88') i Ignacio (Poves, 79').

ÀRBITRE: Cristian López Carballo (Maresme), assistit a les bandes per Víctor García Verdura i Álex Estivill Alberich, del mateix col·legi.

TARGETES: Grogues a Maik, Pol Coll i Hugo (Manlleu) i a Alberto (Europa).

GOLS: 0-1 (Javi Sánchez, 36'); 0-2 (Ignacio, 65').

INCIDÈNCIES: Jornada 17 del campionat de lliga disputada sota una temperatura molt freda però suportable. Primera victòria a Manlleu en els darrers cinc anys. Alegre ha jugat la segona part del partit amb el dorsal 18 per tenir la seva samarreta inicial tacada de sang. Per l'Europa Cócera i Camacho han completat la convocatòria. Han restat sense convocar Pastells i Víctor Duran per lesió i Sergio i Valderas per decisió tècnica. Pel Manlleu s'han quedat a la banqueta Edu Rabell i Ivan González.