Un punt a domicili per arrencar

20 Agost 2017 Àngel Garreta
Raillo lluita amb Javi González a la segona part Raillo lluita amb Javi González a la segona part Àngel Garreta

En un camp complicat l'Europa ha estrenat la lliga amb un punt a Cerdanyola (1-1). David Jiménez, primer golejador. El porter Fer, salvador al 93.

Lliga · Jornada 1 · 20/08/17 · 19 hores · Mpal. Les Fontetes · 250 espectadors

CERDANYOLA
1 - 1 EUROPA

la lliga 2017/2018 ha quedat estrenada. L'Europa suma un punt fora de casa davant un rival sempre incòmode i finalista de la darrera edició del Torneig d'Històrics. L'equip s'ha mostrat sòlid i superior al primer temps, reaccionant ràpid al contratemps d'encaixar un gol de penal. Un final de partit boig podria haver mogut el marcador, però finalment els dos conjunts han signat taules.

Domini del joc i bones sensacions de l'Europa en els minuts inicials del campionat. Amb la possessió de la pilota i major inèrcia ofensiva, l'equip de Gràcia buscava des del principi per on fer mal al darrere als locals. La primera ocasió, una gran jugada d'un molt actiu i regatejador Javi Navarro, desfent-se de tres rivals a la frontal però xutant finalment massa alt.

Quan millor estava l'Europa ha arribat la primera acció clau del matx. Pau López s'ha plantat sol davant Fer i aquest no ha pogut evitar fer penal. Didi s'ha encarregat de xutar des dels onze metres, enganyant Fer i fent pujar l'1-0 a l'electrònic. Amb tot, l'Europa no ha canviat la dinàmica i el xip. Tranquil i confiat en el seu joc, ha seguit dominant, fins que ha trobat el merescut premi d'igualar el marcador. David Jiménez ha rebut una bona passada en profunditat i a l'espai de Cano i, amb un potent xut des del vèrtex dret de l'àrea, ha ajustat la pilota al pal curt i ha establert l'1-1.

El porter Fer s'ha convertit en un dels protagonistes positius del segon temps. Als pocs minuts de la represa, ha sortit a per una pilota dividida a la frontal. Aliaga s'ha anticipat als defenses graciencs i ha rematat de cap buscant la vaselina. Fer, àgil, ha fet un tap com si fos un jugador de bàsquet i ha acabat refusant un clar perill.

A partir d'aquí l'encontre s'ha anat enfosquint, amb moltes interrupcions per faltes i per poca continuïtat en el joc. Una rematada de cap de Cano a la sortida d'un córner i que buscava la creueta del pal curt ha sortit massa alta. A l'altra banda del camp, una passada de la mort de Javi Navarro després d'una gran jugada no ha trobat rematador. Han estat les opcions més clares d'un Europa que ha patit molt en temps afegit.

Al minut 92 els locals han reclamat penal, de forma molt vehement, sobre Roger. Al minut 93, Fer ha salvat el botí en forma de punt que tenia l'Europa amb una jugada providencial en un cara a cara davant Demba. El davanter del Cerdanyola ha xutat creuat en una acció que semblava veure venir el 2-1, però Fer, estirant el braç i tocant la pilota amb els dits, ha salvat la caseta gracienca enviant la pilota a córner. Abans del servei de cantonada, l'àrbitre ha aturat el joc en veure Demba a terra i ha expulsat Alberto amb vermella directa. El córner s'ha servit i quan l'Europa ha refusat la pilota el xiulet final ha tancat els primers minuts oficials de la temporada.

CERDANYOLA: Miguel Ramos, Dani Martí, Alberto Garcia, Javi González, Èric Pujol, Ruben, Didi (Roger, 63'), Juli (Montoro, 73'), Demba, Pau López i Aliaga (Edgar, 86').

EUROPA: Fer, Dani Pujol, Ruben, Cano, Tena (Civil, 82'), Uri, Raillo, Alberto, Javi Navarro (Ángel De la Torre, 65'), Varona (Prat, 70') i David Jiménez.

ÀRBITRE: Héctor Robas Bondia (Baix Llobregat), assistit per Antoni Espadas Navarro i Alejandro Peralta Pino (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Dani Martí, Èric Pujol i Juli (Cerdanyola) i a Fer, Tena i Uri (Europa). Vermella directa a Alberto -minut 94- (Europa).

GOLS: 1-0 (Didi -p-, 25'); 1-1 (David Jiménez, 38').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Alieu, Josa, Guillen i Ferran Esteve (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Torres i el porter Arnau / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: Àlex Alba i el porter Del Rio.

Partit disputat sota una agradable temperatura plenament estiuenca.

L'Europa ha estrenat en aquest primer partit de lliga la tercera equipació de color groc amb pantalons i mitges negres. Han debutat en partit oficial de lliga amb l'Europa Tena, Raillo, David Jiménez, Ángel De la Torre i Prat. En la tercera visita al nou camp del Cerdanyola (Fontetes), l'equip escapulat ha sumat tots els signes possibles de la travessa: victòria, derrota i empat. Abans de l'inici del matx s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'atemptat gihadista a La Rambla de Barcelona.