Un punt més agre que dolç

21 Octubre 2018 Àngel Garreta
L'Europa necessita més gols L'Europa necessita més gols Andrés Satan

El gran mal de les darreres jornades, no definir a barraca un percentatge major d'ocasions, ha passat factura davant la FE Grama (1-1).

Lliga · Jornada 11 · 21/10/18 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors

1 - 1 FUNDACIÓ GRAMA

Les ocasions es tenen però no s'envien al fons de la xarxa tantes com es voldrien. L'Europa, que suma un tram de la temporada o no juga gens malament el gruix general dels encontres, s'està trobant mancat de definició. Avui, quan semblava que el mínim encert podia deixar els punts a casa, un penal ha deixat el matx en taules.

Als onze minuts de joc hi ha hagut la primera ocasió del partit quan una bona passada en llarg de Josa ha caigut dins l'àrea gran. Allà, un desmarcat Soto ha deixat que aquesta fes un bot i, de segones, ha engaltat un potent xut que Texeira ha refusat amb els punys.

El primer temps ha tingut un lleuger domini escapulat, si bé no molt remarcat en possessió, si en intencions sobre l'àrea rival. A la mitja hora, nova opció per obrir la llauna en una falta lateral que Prats ha penjat al segon pal, Cano ha picat de cap deixant-la a la frontal de la petita i que Martínez, amb tot a favor, ha fet 'misto' quan ha intentat connectar la mitja volta de primeres.

Al minut 40 ha arribat el premi en una bona acció d'Alfons Serra deixant una gran pilota a l'àrea per a Soto. El jugador de l'Europa B, titular les darreres setmanes, ha tingut sang freda per a connectar lleugerament amb la pilota, suficient per enviar-la a un cantó de Texeira i foradar la xarxa. En el primer minut d'afegit l'Europa podria haver mig sentenciat el matx en una clara rematada de cap de Torrentbó, tot sol al segon pal, però l'extrem ha acabat enviant la pilota fora.

La segona meitat ha servit per veure un conjunt colomenc millor posicionat amb la pilota i amb més espais en atac. Al minut 54 el porter europeista Marc Priego ha resultat providencial per partida doble: primer ha aturat un clar mà a mà davant Cristóbal i al refús del xut ha tornat a tapar la porteria amb el cos davant la rematada, en segona jugada, de Ñito.

La rèplica gracienca a aquesta acció, una centrada de Soto que Martínez, lliscant pel terra, no ha pogut connectar amb la punta de la bota per centímetres. Poc després, el partit ha perdut ritme, s'ha carregat de faltes i de poc joc seguit. El marcador era massa obert per a un Europa que ha perdonat i al final ho ha acabat pagant des dels onze metres.

A deu minuts dels 90 de joc, German no ha arribat a temps a refusar una pilota a l'àrea, connectant involuntàriament amb Fran Piera però fent un clar penal. Piera no ha perdonat i ha fet pujar l'empat al marcador. A partir d'aquí cap dels dos equips ha sabut generar una ocasió manifesta de gol per decantar un encontre que s'ha acabat signant amb taules.

EUROPA: Marc Priego, German, Josa, Cano, Xavi Camps (Guillen, 63'), Prats, Soto (Oumar, 75'), Alberto, Martínez, Alfons Serra i Torrentbó (Elo, 63').

FUNDACIÓ GRAMA: Toni Texeira, Joel Marín, Juan Carlos, Rojas, Buba (Lolo, 90'), Ñito, Cristóbal (Cristopher, 63'), Omar (Adri, 45'), Ruben Canelada, Fran Piera i Pluvins.

ÀRBITRE: Carlos Albelda Bárcena (Barcelona), assistit per Efraín Molina López i Bernat Pedrol Vozmediano (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Juan Carlos i Fran Piera (Fundació Grama).

GOLS: 1-0 (Soto, 40'); 1-1 (Fran Piera -p-, 80').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Gabi, Uri, Varona i Xavi Liébanas (lesió) i el nouvingut Fode (pendent de tràmits burocràtics).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Èric, Josemi, Castell i el porter Joan Compte / Per la Fundació Grama han restat a la banqueta: Martí Tàpia, Koke, Duarte i el porter Kaleb.

Partit disputat sota una intensa calor més pròpia de pretemporada que de finals d'octubre.

Primer partit oficial entre tots dos equips. El capità de l'Europa, Àlex Cano, ha rebut una samarreta amb el dorsal 300 per commemorar els partits de lliga i play-off en què va sumar aquesta xifra fa dues jornades. Primers minuts aquesta temporada de Xavi Camps. La Fundació Esportiva Grama ha estat dirigida pel seu segon entrenador, Toni Rovira, en absència del primer, Toni Díaz, per trobar-se de viatge laboral.