Un rugit i més líders que mai!

11 Desembre 2022 Àngel Garreta
Kilian celebra el seu gol mirant a una de les càmeres del club Kilian celebra el seu gol mirant a una de les càmeres del club Fran Capell

Un gol de Kilian ha deixat els punts al Nou Sardenya contra el Vilassar de Mar (1-0). La combinació de resultats fan de l'Europa més líder.

Lliga · Jornada 14 · 11/12/22 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 600 espectadors

EUROPA 1 - 0 VILASSAR DE MAR

bannercroniquesmasculi

El darrer partit del 2022 al Nou Sardenya s'ha tancat amb victòria. Un triomf patit al tram final però certificat per tal de situar-se amb 10 punts de distància sobre el segon després de la resta de resultats de la matinal. Un gol del 'tigre' Kilian, que ha tingut opcions per fer-ne més, ha resultat suficient per fer 35 dels 42 punts en joc de la lliga.

L'inici de l'encontre ha resultat impossible de millorar: als set minuts, centrada per la dreta de Sergi Pastells i impecable rematada de cap de Kilian per obrir la llauna a l'estadi. Durant el primer quart d'hora, el domini escapulat ha resultat total, també amb la pilota als peus.

Al minut 23 ho han tornat a provar els mateixos protagonistes i de la mateixa manera. Aquest cop, però, la centrada de Pastells l'ha remada Kilian amb el cap per sobre el travesser. Els escapulats s'han mostrat segurs al darrere i sense rebre ensurts en el temps restant del primer període.

Ofensivament, l'equip ha anat minvant la seva intensitat. El Vilassar ha tancat els espais i l'equip gracienc, tot i dur el pes del joc, no ha trobat opcions al tram final per a posar centrades o realitzar rematades amb clara intenció. Amb 1-0 s'ha arribat al camí de vestidors.

L'Europa ha sortit als instants inicials de la represa igual de decidit que al primer temps. Als 30 segons, Kilian ha provat un xut des de la frontal que ha marxat desviat. Quatre minuts més tard, estelar assistència de Nolla amb el taló cap a Kilian, qui ha tret la pols als guants del porter Andrés, qui ha realitzat una gran aturada.

Un xut de Nolla, una rosca de Kilian i un mà a mà escorat del 'tigre' davant el porter rival amb xut posterior als núvols han estat les següents accions destacades d'un Europa que buscava el 2-0 per deixar l'encontre relativament encarat però que no ha pogut certificar. Al tram final, en els darrers 20 minuts, estirada d'un Vilassar que ja no tenia res a perdre i primera intervenció decisiva de Marc Vito al minut 73 per treure una mà salvadora a xut de Kuku.

Els visitants han confiat en tenir alguna jugada per provocar l'empat i han estat a tocar al tercer minut d'afegit: cop de cap de Juli al travesser i posterior rematada d'Esteve que refusa Vito de punys. Malgrat acabar demanant l'hora, tres punts més que es queden a casa i primera posició de la taula més ampliada que mai (10 punts de diferència) en tot el campionat.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells, Mario, Cano, Campeny, Nolla (Prats, 63'), Pau López, Adri Gené (Alberto, 82'), Kilian, Carlos (Molins, 75') i Pol Aldabó.

VILASSAR DE MAR: Andrés, Éric Ruiz, Eloi Zamorano, Aleix Roig, Juli, Kuku, Jandro (Carlos García, 84'), Esteve, Alberto García (Badr, 84'), Toni Paredes (Poves, 84') i Marc Fuster.

ÀRBITRE: Bernat Mas López (Vallès Occidental), assistit per Pol Toril Bagen i Vicente Alexandre Muñoz Baquero (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Pol Aldabó, Prats, Castell i el segon tècnic Éric Sánchez (Europa) i a Kuku, Alberto García i Toni Paredes (Vilassar de Mar).

GOLS: 1-0 (Kilian, 7').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana i Galeano (lesió) i Aliaga (malaltia).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Joel Arimany, Castell, Manel i el porter Joel Ruiz / Pel Vilassar de Mar han restat a la banqueta: Robusté, Roger Casas, Ivan Cledera i el porter Marc Martínez.

Partit disputat amb fred, cel tapat i, al segon temps, una molt i molt fineta pluja gens significant.

En els instants previs al matx, Javi Prats ha rebut un reconeixement per part del club pels seus 100 partits oficials amb el Primer Equip. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Joan Bordoy, soci número 1 malauradament traspassat la setmana passada. Les seves filles i netes han rebut, en memòria del difunt, un ram de flors de mans del capità Àlex Cano.