Un senyor partit de líder! Poves, bigolejador

La primera matinal a casa de la temporada venia acompanyada d'un cartell gran. La Pobla de Mafumet, equip filial del Nàstic i sempre caracteritzat per l'aposta pel joc combinatiu, aspira enguany a play-off. El desenllaç, un enorme duel de futbol per partida doble i amb un Europa sensacional.

Lliga (Jornada 9) · 19/10/14 (12 H) · Estadi Nou Sardenya · 485 espectadors · Crònica: Àngel Garreta

EUROPA 2 - POBLA DE MAFUMET 1

El partit prometia i no ha decepcionat ningú. Ha començat insistint l'equip grana amb un xut d'Alfons Serra que ha obligat Rafa Leva a fer un gran salt per refusar la pilota. La rèplica gracienca al minut 12 amb un xut fort de Pastells que ha refusat massa curt Varo i que Cano, a l'àrea gran, ha enviat al fons de la xarxa. El gol no ha pujat al marcador en assenyalar el col·legiat fora de joc del capità europeista.

Tres minuts més tard, protagonisme de nou per a Cano. En una sortida de Rafa Leva, el punta Emanà ha acabat fent-se amb el rebot de la pilota, gairebé sol davant la porteria. El seu xut, centrat, semblava camí del 0-1 però el capità de l'Europa ha aparegut gairebé sota pals per refusar el perill. La igualtat entre els equips era màxima, amb voluntat de jugar la pilota però mantenint un bon ordre defensiu. A la mitja hora ho ha provat Poves amb un gran control i un xut sec, rebent l'oposició del porter.

No obstant, l'Europa ha aconseguit el premi cinc minuts més tard. Una gran jugada de Nils ha habilitat Poves dins l'àrea qui, de primeres, ha engaltat un xut que s'ha colat al fons de la porteria. L'equip ha admistrat amb la pilota als peus els deu minuts restants del primer temps sense patir accions ofensives en contra però tampoc trobant més espais per ampliar distàncies.

Als dotze minuts de la represa, l'Europa ha marcat més distància amb el seu rival. Padilla ha guanyat un salt cos a cos amb un defensa i ha controlat la pilota, atacant per la dreta de l'àrea fins arribar a pocs metres de la línia de fons. Des d'allà ha fet una passada horitzontal per l'entrada en velocitat d'un Poves que ha signat el seu particular doblet i ha elevat el 2-0 al marcador.

La mala notícia, però, als cinc minuts de la segona diana gracienca, amb la lesió muscular, tot sol, del lateral Pastells -el jugador se sotmetrà a proves els darrers dies però és pràcticament segur que la baixa no serà menor a 10 o 12 dies-. Amb tot, els dos conjunts han seguit mostrant un gran nivell, volent jugar la pilota i no deixant res per decidit.

Al minut 83, els visitants han trobat premi en un xut de Tortosa que ha rebotat a l'esquena d'un Emaná en posició dubtosa. Amb Rafa Leva ja estirant-se per intentar caure en direcció al primer xut, la pilota rebotada al cos del davanter grana ha canviat de trajectòria i ja amb Leva intentant reaccionar a contrapeu, ha acabat colant-se al fons de la xarxa. Fins al final, patiment però gran ordre tàctic de l'Europa, que signa un triomf de molt mèrit i molt esforç davant un digníssim i valent rival.

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Víctor Duran, Cano, Pastells (Camacho, 62'), Putxi, Nils, Guzman (Valderas, 85'), Poves, Padilla (Javi Lara, 77') i Rovira.

POBLA DE MAFUMET: Varo, Calavera, Sergio González (Bonet, 75'), Denís Coch, Del Moral, Bicho, Julio Rey (Álvaro, 62'), Tortosa, Sergi Moreno (Gabriel López, 69'), Alfons Serra i Emaná.

ÀRBITRE: Vicente Alexand Muñoz Baquero (Terrassa).

TARGETES: Grogues a Cano i Padilla (Europa) i a Sergio González, Del Moral, Tortosa i Alfons Serra (Pobla de Mafumet).

GOLS: 1-0 (Poves, 35'); 2-0 (Poves, 57'); 2-1 (Emaná, 83').

INCIDÈNCIES: Jornada 9 del campionat de lliga disputada sota una forta i intensa calor. Primer partit com a local d'enguany disputat en horari habitual de migdia. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort d'Àngel Martínez, il·lustre exporter del Primer Equip durant els anys 50. Per l'Europa, Cócera i Javi Sánchez han completat la convocatòria. Per la Pobla de Mafumet ho han fet Escrichs i Guasch.