Una acció desafortunada condemna l'Europa en el seu millor partit

18 Setembre 2016 Àngel Garreta
El punt no ajuda a l'escalada de cap dels dos equips El punt no ajuda a l'escalada de cap dels dos equips Àngel Garreta

L'Europa no ha pogut sumar el primer triomf del curs (1-1 amb el Manlleu) després d'haver fer més mèrits que mai per guanyar.

Lliga · Jornada 5 · 18/09/16 · 18 hores · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors

1 - 1 MANLLEU

A l'inici de la temporada a l'equip escapulat no li acompanyava el bon joc, després la dinàmica de resultats i quan tot plegat semblava canviar de cop i volta en una tarda, ha aparegut la sort per girar-li també l'esquena als graciencs. Un error de Boison al moment d'agafar la pilota, error que tot porter ha comès alguna vegada a la vida, ha propiciat l'empat visitant a tres minuts del final.

Ha començat dominant l'Europa, tenint la pilota i assumint el pes del joc. Combinant amb paciència, la primera ocasió ha arribat al quart d'hora, quan Gonzalo li ha robat la cartera al central i, entrant a l'àrea encarant-se en diagonal, ha xutat massa creuat.

Prop de la mitja hora el Manlleu ha fet un petit pas endavant, pressionant a tres quarts, però sense generar perill. Ha tingut la millor opció al minut 31, en una jugada on Pol Coll ha tingut tot el temps del món, obert una mica a la dreta de l'àrea gran, però la seva rosca ha sortit molt desviada.

El jove Navarro, fitxat fa dues setmanes, ha resultat protagonista del tram final del primer temps. Primer al minut 43 en no poder connectar amb encert, sol a l'àrea petita, una centrada lateral de Reverter. Posteriorment, compensant l'acció amb el seu primer gol com escapulat i el primer de l'Europa com a local en aquesta lliga. Centrada de Joel des de la dreta i Navarro, de cap, que ha foradat la xarxa gairebé sobre el xuilet final de l'àrbitre i que indicava el descans.

Ritme lent en l'inici de la segona meitat, però amb la pilota permanentment a peus de l'Europa en la construcció. L'Europa ha buscat els espais però no els ha trobat, si bé ha fet una gran i molt notable millora en el joc, la combinació al primer toc, la paciència per obrir el camp o canviar l'orientació del joc i el domini del 'tempo', un gran salt endavant respecte les jornades anteriors i que ja es va veure un xic al segon temps davant l'Olot.

Per part visitant, tímides rematades de Martí Soler i Manel Sala des de fora l'àrea i força desviades del marc local. La darrera ocasió local, una ràpida jugada amb un toc genial de Civil de primeres (i donant l'esquena a la porteria) que ha habilitat la cursa d'Abel Rita, pressionat pel central. El punta s'ha precipitat xutant massa aviat i a la vegada massa fluix.

Quan semblava que el primer triomf cauria del cantó d'un meritori i millorat Europa, ha arribat la jugada fatídica. Centrada des de la dreta de l'atac del Manlleu, fàcil i sense oposició per a la sortida del porter. Boison ha tancat els braços per blocar la pilota però aquesta li ha relliscat. Trulls, que posicionalment estava davant Boison, ha posat la cama ràpid, Manel Sala (en fora de joc posicional) no ha volgut intervenir ni tocar la pilota per així deixar que el gol fos totalment legal, entrant la pilota plorant a la porteria i no deixant temps per a res més.

EUROPA: Boison, Joel, Rojas, Uri, Rubi, Reverter, Denis, Sielva (Fran Bea, 64'), Gonzalo (Civil, 70'), Navarro (Abel Rita, 76') i Joel Coch.

MANLLEU: Charly, Ot, Canal, Seuma, Manel Sala, Martí Soler (Trulls, 70'), Fredi, Abde (Cristian, 83'), Jandro, Marc Garcia i Pol Coll.

ÀRBITRE: Sergio Guijarro Álvarez (Tarragona) assistit per Adrià De la Fuente Domingo (Anoia) i Juan Antonio Navarro García (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Boison, Navarro i Civil (Europa) i a Jandro (Manlleu).

GOLS: 1-0 (Navarro, 45+1'); 1-1 (Trulls, 87').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Javi Iglesias, Cano i Dani (lesió) i Campoy i Jordi Cano (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto i el porter Fer / Pel Manlleu han restat a la banqueta: Aumatell, Orra i el porter Hayden.

Partit jugat amb bona sensació climatològica, amb sol inicial durant els primers minuts.

Primer gol de l'Europa a casa aquesta temporada després de tres partits, és a dir, primera diana local en 225 minuts. L'Europa encara no ha pogut guanyar cap partit de lliga.