Una enorme victòria històrica!

22 Octubre 2023 Àngel Garreta
Bogeria amb el gol de Noel! Bogeria amb el gol de Noel! Xavi de la Ossa

L'Europa ha estat superior a l'Hércules (1-0) en una matinal al Nou Sardenya amb gran nivell de futbol i tres punts històrics al sac.

Lliga · Jornada 8 · 22/10/23 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 2.015 espectadors

EUROPA 1 - 0 HÉRCULES

bannercroniquesmasculi

Europa ha guanyat Hércules en el 'duel de mitològics'. Dos escuts amb forta història que mai abans s'havien trobat pel camí. Els més de 2.000 espectadors del Nou Sardenya recordaran durant molt temps aquest triomf on l'Europa s'ha convertit en el primer equip de la lliga que deixa l'Hércules sense marcar. Ple de victòries a l'estadi per a seguir vivint dins el grup de privilegiats de la zona alta una jornada més.

Tal com passa en molts partits a l'estadi, l'Europa ha tingut una opció de gol ben d'hora. Als dos minuts, Adri Gené ha deixat la pilota per a Eslava i aquest, posant la punta de la bota sobre la sortida del porter, li ha acabat rematant sobre el cos. Els graciencs han exercit una alta pressió sobre l'intent de control de joc dels visitants.

Un xut d'Aliaga al minut 17 l'ha blocat sense problemes Carlos Abad. El porter dels visitants ha salvat la primera diana del partit al minut 27 en un xut de Gené des de la frontal on ha tret un braç a baix per enviar la pilota a córner. D'aquest córner ha arribat una opció per a Mario, qui ha etzibat un cacau que ha sortit fora per poc. Una centrada d'Aliaga, passada la mitja hora, ha estat rematada per Eslava de primeres, enviant el cuir llepant el pal.

L'Europa s'ha mostrat superior en perill en una primera part en general equilibrada quant al joc. Mario ha tingut una opció més abans del descans però a la mitja part s'ha arribat amb el resultat inicial, un 0-0 que, pel joc mostrat per l'Europa, donava esperances per a la represa.

Els segons 45 minuts han tingut encara més color escapulat que els primers. Ho ha provat en primera instància Adri Gené amb una falta directa que ha refusat el porter de punys. En la darrera mitja hora de joc, amb un Nou Sardenya més 'jugador 12' que mai, l'Europa ha començat a posar setge a la porteria rival sobrevolant l'àrea i provocant moltes faltes i córners a favor.

Al minut 79, Àlex Pla ha caçat un refús a la frontal i un defensa ha acabat enviant el cuir a córner quan el porter es trobava mig venut. Als cinc minuts ha arribat el premi merescut per l'insistència escapulada: xut de Pla que refusa el porter i la pilota morta a l'àrea gran que la xuta amb tota l'ànima Noel al fons de la xarxa. Bogeria col·lectiva a l'estadi per a celebrar un gol històric!.

En el tram final, l'Europa, molt ben posat sobre la gespa, ha mantingut sota control l'Hércules. Gairebé sobre el xiulet final, en el quart dels quatre minuts d'afegit, Marc Vito ha fet acte de presència providencial per posar la seva cirereta al pastís. En l'única clara dels visitants, Candelas ha rematat de cap creuat i Vito, havent d'anar a contrapeu, ha acabat traient una mà salvadora a l'alçada del travesser. Al final, els tres punts, tres puntassos, es queden a Gràcia!

EUROPA: Marc Vito, Mario, Cano, Campeny, Vales, Eslava, Aliaga (Manel, 80'), Àlex Pla, Pau López (Bermu, 87'), Adri Gené (Castell, 90') i Noel.

HÉRCULES: Carlos Abad, Candelas, Josema, Roger, Alvarito (Nico, 76'), César Moreno (Artiles, 87'), Samu Vázquez, Juanmi, Mangada (Galván, 87'), Ketu i De la Nava (Mendes, 63').

ÀRBITRE: Federico Javier Saiz Villares (Balear), assistit per Jorge Martínez Caballero i Isaac Gutiérrez Rodríguez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Juanmi, Mangada, Ketu i De la Nava (Hércules).

GOLS: 1-0 (Noel, 84').

Segona RFEF, Grup 3.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Joel Ruiz, Vilamitjana, Sergi Pastells, Servetti, Iván Bravo i Albert Martí (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Michael, Borikó, Buba -del Filial- i el porter  Álvaro. / Per l'Hércules han restat sense jugar: Nolan, Diego i el porter Cendón.

Partit disputat amb estones de sol i molt bona temperatura.

Primer duel de la història entre tots dos conjunts. Abans de l'inici del matx s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Rogeli Pàmpols, històric porter europeista. Els jugadors dels Prebenjamins A i B han sortit al camp de la mà dels jugadors de l'Europa.