Una nova bogeria contra el Reus B per sumar el primer triomf a casa del 2019

10 Febrer 2019 Àngel Garreta
El Nou Sardenya torna a somriure El Nou Sardenya torna a somriure Àngel Garreta

L'Europa ha guanyat 3-2 el Reus B a Gràcia en un partit que s'ha complicat després d'anar 3-0 al descans. Primer triomf local des del novembre.

Lliga · Jornada 27 · 10/02/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 650 espectadors

3 - 2 REUS B

Set gols a favor i cinc en contra en els dos partits d'aquesta temporada contra el filial del Reus. Dos partits de bojos que s'han sortit del guió tradicional per donar espectacle (i també patiment) a l'espectador. El conjunt gracienc no guanyava a casa des de l'11 de novembre i amb aquest triomf trenca la mala ratxa. Les dues victòries seguides a la lliga el deixen classificat en cinquè lloc a cinc punts del play-off.

Tots dos equips han protagonitzat uns primers minuts de forta pressió a l'home, sense dominador clar. Un xut desviat de Dome, als sis minuts, ha estat la primera acció de perill del matx, caiguda del cantó visitant. No obstant, l'Europa ha donat el primer cop al minut 13 quan una pilota interior per a Soto ha caigut a peus de l'extrem qui, pressionat dins l'àrea per dos defenses, ha cedit la pilota a la frontal a Martínez. El davanter centre europeista no ha perdonat i amb una forta gardela ha fet pujar l'1-0 a l'electrònic.

Sense temps per a respirar, quatre minuts més tard ha arribat el segon en un gol olímpic d'Alfons Serra. El migcampista ha servit un córner molt tancat, el porter Chechu ha volgut sortir a refusar-lo però s'ha trobat amb un company seu per davant en un tap de jugadors i finalment tant porter com pilota han acabat dins de la porteria i el porter embolicat amb la xarxa arran de pal.

L'Europa, dominador clar de tot el primer temps, ha posat la cirereta del pastís d'uns molt bons 45 minuts en el darrer segon de temps afegit. En una jugada que semblava clara pel refús del darrer home del Reus B, Èric ha estat el més llest, robant-li la cartera i arribant tot sol davant Chechu amb tot el temps del món per pensar: finalment l'extrem ha clavat el seu xut ajustat al pal curt i enviant els equips camí de vestidors amb un 3-0 que podia semblar -només podia semblar- definitiu.

La mostra que al futbol mai està tot dit s'ha vist en el primer minut de la represa, quan el Reus B s'ha ficat dins el partit amb el 3-1. Pilota en velocitat per a Enri, qui guanya la partida a Oumar i connecta el seu xut creuat just quan Marc Priego, tapant el primer pal contrapeu, havia clavat la cama dreta a terra i li ha estat impossible rectificar la dinàmica del cos per aturar la pilota.

Els del Baix Camp s'han animat en atac en els minuts posteriors, fins que l'Europa ha tornat a tenir les seves opcions per fer el quart i sentenciar l'encontre. La pilota, però, no ha volgut entrar, i això que ha estat a un pam de fer-ho en tres ocasions clares: la primera en un mà a mà d'Alfons Serra, qui ha xutat sobre el cos del porter Chechu. La segona, en el refús d'aquesta mateixa acció, rematant Soto sense porter però veient com un defensa posava la cama sobre la línia de gol. La tercera, protagonitzada pel mateix Soto, amb el mateix resultat d'un defensa salvant el seu porter 'in extremis'. Semblava impossible però el quart gol local no entrava.

Del possible 4-1 s'ha passat al 3-2 i a la por al cos de la parròquia gracienca. Un refús de cap de la defensa gracienca ha quedat mort a la frontal i en disposició de rematada per a Iker, qui ha afusellat pel mig de la porteria, dos pams per sota el travesser, fent pujar el segon dígit dels roig-i-negres al marcador i obrint les opcions del Reus B per puntuar a Gràcia. Tot i tenir arribades, córners, faltes, pilotes a l'àrea, rematades desviades fora o tímidament centrades però que ha aturat Marc Priego, cap d'aquests intents ha suposat el tercer gol visitant i, amb el xiulet final, els europeistes han pogut respirar tranquils.

EUROPA: Marc Priego, German, Oumar, Cano, Gabi (Uri, 76'), Castell, Soto (Elo, 72'), Varona (Prats, 62'), Martínez, Alfons Serra i Èric.

REUS B: Chechu, Reina, Martí, Pau, Gaixas, Modest (Mañé, 81'), Arjona, Miravent, Enri, Dome (Iker, 45' i aquest per Dueso, 81') i Fabra.

ÀRBITRE: Vicente Alexandre Muñoz Baquero (Barcelona) assistit per Víctor Orgaz Serran i Marc Pujol Prat (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Gabi, Alfons Serra, Prats i Elo (Europa).

GOLS: 1-0 (Martínez, 13'); 2-0 (Alfons Serra, 17'); 3-0 (Èric, 45+1'); 3-1 (Enri, 46'); 3-2 (Iker, 72').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guillen (lesió) i Xavi Camps, Josa i Aitor (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Torrentbó, Xavi Liébanas, Alberto i el porter Joan Compte / Pel Reus B han restat a la banqueta: Lucas, Grifell, Imad i el porter Gerard.

Partit disputat amb sol i relativa bona temperatura.

Primera victòria a casa del 2019. Previ a l'inici del partit s'han fet la fotografia amb l'onze inicial de l'Europa els equips del Prebenjamí A i Benjamí E.