RemeiSolfincISL

Va per tu, Alegre!

Va per tu, Alegre! Amb el 3-1 final, els jugadors van mostrar el '5' del dorsal d'Alegre per dedicar-li el triomf

El retorn de l'equip al Nou Sardenya passarà al record de la memòria col·lectiva europeista. Ho farà per una èpica victòria en un duel centrat per l'ensurt d'Albert Alegre, qui va haver de ser intervingut amb un tub de Guedel després d'empassar-se la llengua en una forta i impactant topada.

Lliga (Jornada 7) · 09/10/14 (20:15 H) · Estadi Nou Sardenya · 550 espectadors · Crònica: Àngel Garreta

EUROPA 3 - PALAMÓS 1

Sense la intervenció amb aquesta cànula especial, les conseqüències podrien haver resultat tràgiques. El jugador, ingressat a la clínica del Pilar, es troba conscient, parla amb normalitat i ha superat positivament totes les proves realitzades, inclosa un TAC. Descansarà a l'hospital per simple precaució, però el més greu sembla haver passat definitivament.

Futbolísticament, el duel entre dos històrics del futbol català estava resultant de videoteca per part de l'Europa. En una jugada de Nils per la dreta, al primer minut de joc, ja havia entrat la primera diana. L'extrem, anant a la frontal de fora cap a dins, va engaltar un xut ajustat, impossible d'aturar per Bayona. En ple espectacle europeista (ràpides combinacions, imposició tàctica i física sobre la gespa, joc bonic...) va arribar el segon sense temps per assaborir el primer. Jugada de Cano, com si fos un extrem, fins apurar la línia de fons. Centrada al segon pal per a l'arribada novament de Nils i 2-0 al minut 4. Estratosfèric.

L'Europa semblava no haver apagat el motor del més que brillant partit disputat a Vilafranca diumenge passat i apuntava, com una piconadora, a passar per sobre del Palamós amb un resultat d'escàndol. No obstant, al minut 10 tot va canviar. En una passada llarga en diagonal, Albert Alegre i el visitant Javi Calvo van saltar a la vegada. El jugador del Palamós, que estava mirant la trajectòria de la pilota mentre feia un gran salt amb la cama aixecada i el genoll per davant, no va veure venir Alegre, qui va entrar en disputa amb el cap. La topada -es pot veure a les imatges d'aquesta crònica- va ser terrible, deixant Alegre immediatament inconscient a terra, immòbil, amb la llengua empassada i sense reacció del cos. En aquest moment van tenir lloc els pitjors minuts de tensió de la vida de molts europeistes més enllà de les vivències esportives. La vida d'Alegre entrava en joc.

Finalment, amb l'ajuda ràpida d'una cànula de Guedel, la llengua del jugador va poder ser retirada de la gola i, de mica en mica, ser tractat pels fisioterapeutes per reanimar el lateral europeista. Les assistències mèdiques van arribar als 17 minuts i van acabar de completar les atencions fins endur-se Alegre a la clínica del Pilar. El marcador electrònic, que no podia ser aturat -per normativa- marcava el minut 32 quan el partit es va tornar a jugar. Minut 10 de joc real. Només tres més tard, l'exeuropeista Cristian Del Moral, amb una falta directa ajustada al pal, retallava distàncies amb el 2-1. L'Europa havia rebut un gol en una jugada d'estratègia i, el que era més important, un fort cop moral.

Els minuts van anar passant -es van afegir, lògicament, 22 minuts de temps extra- i la missió era arribar sencers i vius al vestidor. Aquesta tasca es va posar en risc amb un penal discutit d'Alberto sobre Arimany. El central rebia la segona groga, l'Europa es quedava amb 10 però Rafa Leva tornava a aparèixer com el salvador del marc europeista aturant el penal a Àxel Vizuete amb una gran estirada.

Dins les parets del vestidor gracienc, durant el descans, van arribar les bones notícies. Alegre estava conscient i parlava. Semblava haver superat el pitjor. Amb l'equip fent conjura, a la segona part la missió estava clara: aquest partit s'havia de guanyar, com fos, per Alegre. Tant era si amb 10 jugadors o amb els que fos. El públic acompanyava, com sempre ho fa l'afició d'aquest singular i fantàstic club quan tots estem 'cridats a files' en moments emotivament especials. Durant el transcurs de la segona part no es va notar en cap moment ser un jugador menys.

De fet, l'Europa va recuperar el to -no l'espectacularitat dels primers deu minuts, però si un caràcter competitiu encomiable- i no va deixar opcions clares de gol a un Palamós que no va saber aprofitar les opcions que el macabre destí li havia servit en safata al primer temps. Per arrodonir-ho, en temps afegit, Javi Lara va fer el 3-1 definitiu. Tres punts que deixen l'Europa dins les places de play-off i que, un cop sonat el xiulet final, només va deixar un pensament comú: #TotsAmbAlegre.

La fitxa tècnica

EUROPA: Rafa Leva, Pastells, Alberto, Cano, Alegre (Camacho, 10'), Putxi, Nils (Javi Lara, 78'), Guzman, Poves (Javi Sánchez, 65'), Padilla i Rovira.

PALAMÓS: Bayona, Calvo (Elies, 35'), David Cano, Javi Morales, Subi (Herrera, 72'), Matamala, Del Moral, Manga, Medina (Moha, 58'), Àxel i Arimany.

ÀRBITRE: David Jorge Conejo Rodríguez (Tarragona), assistit per Daniel López Jiménez i Raúl Torrado Ortafa (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Rafa Leva, Pastells i Alberto -dues i expulsió minut 38- (Europa) i a David Cano, Javi Morales i Manga (Palamós).

GOLS: 1-0 (Nils, 1'); 2-0 (Nils, 4'), 2-1 (Del Moral, 13'); 3-1 (Javi Lara, 92').

INCIDÈNCIES: Jornada 7 del campionat de lliga. Penúltima de caràcter intersetmanal. El partit suposava el retorn del Primer Equip al Nou Sardenya com a local en partit oficial des del mes de juny (play-off contra Socuéllamos), exiliat de forma obligada per les obres de l'estadi. L'encontre va quedar marcat per la greu lesió i commoció d'una forta topada del lateral Albert Alegre, qui va haver de ser intervingut ràpidament amb un tub (cànula) de Guedel per salvar la seva vida. Per l'Europa van completar la convocatòria Cócera i Ignacio. Pel Palamós ho van fer Castilla i Amós. Partit jugat sobta una agradable temperatura i una nit plàcida.