RemeiSolfincISL

Victòria fora... de sèrie!

04 Febrer 2018 Àngel Garreta
Un dia per recordar al Sagnier Un dia per recordar al Sagnier Àngel Garreta

El Primer Equip de l'Europa ha superat totes les adversitats, fins i tot una constant pluja, per signar un històric triomf a camp del Prat per 0-1.

Lliga · Jornada 24 · 04/02/18 · 12 hores · Municipal Sagnier · 200 espectadors

PRAT
0 - 1 EUROPA

Gairebé onze anys després, l'Europa ha trencat el malefici del Sagnier, imposant-se al Prat en una nova demostració de potencial a domicili que fa que el conjunt de Joan Esteva ja sigui el segon millor de la lliga fora de casa. Els graciencs són, al costat de Santfeliuenc i L'Hospitalet -rival de la propera setmana al Nou Sardenya- el millor equip d'una segona volta on, de moment, es manté invicte.

L'aigua ha marcat, de principi a fi, un bonic duel entre dos equips intensos i competitius. Ha començat el matx amb lleuger domini dels potablava, que han tingut una ocasió al primer minut, ben aturada sense complicacions per Arnau. Al minut 11, Javi Lara ha provat un xut llunyà amb molta potència, veient com la pilota marxava per sobre l'escaire del pal llarg. La rèplica gracienca, una pilota magistralment controlada per David Jiménez al vèrtex de l'àrea petita. El seu xut final, que buscava l'altura del travesser, ha estat refusat de punys per Sergio en una clara opció escapulada.

L'Europa ha estirat línies a mida que han anat passant els minuts i ha igualat les forces. Ambdós conjunts han tapat molt bé els espais en defensa, resultant un bon partit físic i tàctic però mancat de noves ocasions... fins al tram final. Una de bona a cada bàndol abans d'anar a vestidors: al minut 39, David Jiménez ha posat la pilota a l'àrea petita i Varona, per poquet, no ha arribat a connectar amb la punta de la bota. Qui si ho ha fet, al bell mig de la fronta de l'àrea petita és Raillo, qui ha vist com, posant el peu per desviar la pilota, aquesta ha marxat als núvols. Pel cantó local, Ignacio ha rematat de cap davant la sortida de punys d'Arnau, però per sort la pilota ha marxat desviada a la dreta del pal.

Semblava canviar el panorama meteorològic als dos minuts de la represa quan l'aigua ha donat una petita pausa als futbolistes, però ha resultat un miratge, tornant amb més intensitat en tres minuts. Sobre la gespa, que ha resistit molt bé la constant 'dutxa', els dos equips han sortit amb el mateix bon nivell amb què havien acabat el primer temps. A partir del minut 60 d'encontre, el Prat ha fet un pas endavant i ha començat a dominar clarament la pilota, tenint al davant un Europa igualment ferm en defensa.

El punta Carlos Cano, al minut 68, ha provat un bon xut que ha trobat la no pitjor resposta d'Arnau, aturant la pilota. Els blanc-i-blaus ho han provat, especialment per bandes, amb centrades, internades i pilotes penjades al segon pal que han generat sensació de constant perill però poques rematades directes a 'barraca'. L'Europa ha esperat el seu moment per buidar la bombona d'oxígen del tot i provar de rascar més que un empat que hauria resultat igualment positiu considerant les baixes de l'equip i el potencial del rival que hi havia al davant.

Al minut 87, David Jiménez ha servit una falta a l'àrea gran i la pilota, finalment, s'ha acabat passejant sense trobar rematador. Quan els locals semblaven més decidits a intentar cremar les naus en atac, ha arribat el gol de l'Europa en una recuperació de pilota que ha generat un atac per banda dreta. David Jiménez ha fet una passada paral·lela a l'àrea per a Raillo qui, entrant dues passes dins l'àrea gran i amb un xut de primeres, ha enviat el cuir al pal curt. Allà, davant l'estirada de Sergio, la pilota ha picat al pal, ha sortit rebotada cap a l'altre pal, també hi ha picat i, finalment, ha entrat plorant a dins davant l'esclat de joia dels jugadors escapulats, la banqueta i la força nombrosa afició de l'Europa desplaçada al Sagnier, en especial els valents que han vist el partit, tot i l'aigua, des de la grada lateral del recinte.

En els darrers instants ha debutat el davanter Alejo, entrant al terreny de joc per David Jiménez. El joc s'ha encaminat fins els cinc minuts d'afegit enmig de targetes -grogues i vermelles- per a jugadors i banqueta local, fet que ha descentrat el Prat i a l'Europa li ha servit per passar aquest temps a camp contrari i sense cedir cap opció de contraatac. El xiulet final ha certificat una de les victòries més meritòries de la temporada, donades les circumstàncies que han envoltat el matx i la història dels duels en territori potablava.

PRAT: Sergio, Joel Marín, Aitor Lario, Ricarte, Fede, Putxi, Ignacio (Poves, 69'), Carlos Cano, Javi Lara, Jordi Cano (Toni Larrosa, 50') i Pau Senent (Pau Darbra, 60').

EUROPA: Arnau, Aimar, Ruben, Cano, Josa, Varona, Raillo, Alberto, Ángel De la Torre (Prat, 80'), Pluvins i David Jiménez (Alejo, 89').

ÀRBITRE: Pau Serrat Susí (Tortosa), assistit per Albert Piñol Bautista i Marc Machi Aragonés (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Aitor Lario, Fede, Carlos Cano, Javi Lara i Pau Darbra (Prat) i a Alberto (Europa). Vermelles directes a Putxi -minut 92- i el tècnic Pedro Dólera -minut 93- (Prat).

GOLS: 0-1 (Raillo, 88').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer i Uri (lesió), Tena (sanció) i Guillen, Ferran Esteve i Alieu (Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Damià, Gálvez i el porter Tomás de l'Europa B / Pel Prat han restat a la banqueta: Uri Escabrós i el porter Sergi Aguilar.

Duel disputat sota cel tapat i fosc i constant pluja des de mitja hora abans del partit i fins el minut 85.

Debut oficial amb la samarreta escapulada del davanter Alejo. Primera convocatòria de Gálvez, nou fitxatge del mercat d'hivern. Primera victòria a domicili contra el Prat des del 2007. Primera jornada en tota la lliga que l'Europa tancarà la jornada dins la zona de play-off.