Victòria sense sobresalts

03 Febrer 2019 Àngel Garreta
La celebració del 0-1 La celebració del 0-1 Jordi Batuecas

La primera plantilla europeista no ha deixat fer acte de presència a la sorpresa i ha guanyat davant el Santboià liquidant el partit al descans (0-2).

Lliga · Jornada 26 · 03/02/19 · 12 hores · Mpal. Joan Baptista Milà · 250 espectadors

SANTBOIÀ
0 - 2 EUROPA

Bon joc, encert en la definició, seguretat al darrere i retrobament amb les bones sensacions. Malgrat poder pensar que era un partit fàcil sobre el paper, sense la mentalitat correcta hauria pogut convertir-se en una matinal amb un altre caire a les dues del migdia. L'Europa, que ha fet la seva feina amb bona nota, ha sumat la segona victòria del 2019, segona també a domicili, i ha deixat d'encaixar gol a fora per primera vegada des del 17 de novembre.

Ha començat l'encontre sense dominador clar ni arribades massa perilloses a les àrees. El primer intent seriós, una rematada d'Èric des de la frontal que ha marxat massa alta. Progressivament, l'Europa s'ha anat fent amb una major possessió del cuir, apostant per les bandes però no acabant de trobar el punt exacte en la darrera passada o centrada.

Passada la mitja hora el conjunt de David Vilajoana ha posat una marxa més i, després d'un nou intent d'Èric, fluix i fàcil pel porter, el davanter escapulat, avui de nou a l'extrem, ha signat el seu doblet particular en 5 minuts. Primer, ha fet la paret amb Gabi per a que aquest, de forma brillant, assistís Èric passant la pilota per sobre la defensa. En la caiguda al bot, Èric ha acabat rematant sobre la mitja sortida del porter. Sense gairebé temps a reacció i en un moment psicològic, Èric ha fet el segon al minut 45 aprofitant un mal refús del porter Espinet, a qui ha superat amb un xut que ha fet botar davant el porter, elevant-se la pilota per sobre i entrant a la xarxa: gol i xiulet final.

A la represa l'Europa no s'ha conformat i ha buscat un tercer gol que aconseguís donar per definitivament tancat el partit, essencialment en veure que al davant el Santboià, tot i arribar a línia de fons i a connectar centrades i alguna rematada, no tenia gens de punteria en la matinal d'avui i no trobava el camí dels tres pals -de fet, en direcció de gol, no ha connectat ni un xut-.

Hi ha hagut opcions per a un 'hat-trick' d'Èric, per a gol de Soto, Varona, Martínez... però en ocasions la punteria, en altres un peu d'un defensa en darrera instància i en les restants un atent Espinet, han acabat per frustrar qualsevol diana més dels escapulats. El Santboià només ha tingut una opció clara de ficar-se dins el partit, al minut 72, quan Escamilla ha rebut d'esquena a porteria i totalment sol, rematant de primeres a la mitja volta i enviant el seu xut massa alt. Amb el final del partit, tres punts cap a Gràcia.

SANTBOIÀ: Espinet, Max Llovera, Álex Ruiz, Borges, Víctor (Dani Martínez, 62'), Juanlu, Carlos González, Escamilla (Guillermo Torres, 76'), Hervias, Castellano i Caba (José Javier, 62').

EUROPA: Marc Priego, German, Castell, Cano, Gabi, Varona, Soto (Xavi Camps, 83'), Alberto, Martínez, Alfons Serra (Prats, 69') i Èric (Torrentbó, 77').

ÀRBITRE: Miguel Ángel Reinoso Mangas (Barcelona), assistit per Jordi Fullà Planas i Sergi Bas Muñoz (Girona).

TARGETES: Grogues a Carlos González i Hervias (Santboià) i Alberto (Europa).

GOLS: 0-1 (Èric, 40'); 0-2 (Èric, 45').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guillen (lesió) i Aitor, Josa i Xavi Liébanas (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Uri, Elo, Oumar i el porter Joan Compte / Pel Santboià han restat a la banqueta: Pol Ros, Marc Vicente, Juanma Baeza i el porter Juan Lorente.

Partit disputat a ple sol i relativa bona tempeatura.

Primer partit des de mitjans de novembre sense encaixar fora de casa. Les dues victòries fins ara del 2019, a domicili.