RemeiSolfincISL

Vila(franca) de Gràcia!

22 Gener 2017 Àngel Garreta
Gonzalo celebra el seu, a la llarga, decisiu gol Gonzalo celebra el seu, a la llarga, decisiu gol Àngel Garreta

L'Europa ha guanyat a Vilafranca per 1-2, signant l'onzena victòria seguida a terres del Penedès. Un registre totalment històric.

Lliga · Jornada 22 · 22/01/17 · 12 hores · Mpal. Vilafranca · 450 espectadors

VILAFRANCA
1 - 2 EUROPA

Dolça 'llar'. Visitar Vilafranca és, per a l'Europa i en l'historial recent dels darrers 30 anys, dir el mateix que victòria: en qualsevol circumstància, en qualsevol temporada i en qualsevol dinàmica dels dos equips. Cert és que, com tota estadística, un bon dia s'acabarà la ratxa, però mentrestant l'equip escapulat gaudeix d'un territori on s'hi sent com a casa, més especialment avui, amb una victòria clau per sortir de la zona baixa de la lliga, la segona seguida dins el particular 'Tourmalet' de l'equip, en un dia especial per a Cano i Alberto (250 i 187 partits respectivament, tots dos ja dins el 'top 10') i tot plegat acompanyat de les incansables veus dels socis i aficionats escapulats, desplaçats un altre any en gran nombre al camp vilafranquí.

Els primers instants del matx han servit per veure un Europa amb intenció de dominar la pilota des del darrere. Al minut 4, Fran Bea ha tingut la primera ocasió del partit en una falta directa, molt fàcil de blocar per Miguel Ramos. Passats uns minuts, el Vilafranca ha fet un pas endavant i quan més començava a canviar la batuta de cantó ha arribat l'acció més determinant de l'encontre: Dani Pujol, no donant per perduda una pilota, ha recuperat el cuir sobre la línia de fons. Aixecant el cap mentre entrava a l'àrea petita ha vist Civil sol a la frontal de la mateixa. El punta, de primeres, ha xutat davant un superat Miguel Ramos i Duran, sota pals i en una reacció automàtica, ha allargat el braç i ha aturat la pilota amb la mà. Reglament en mà i sobre la mateixa línia de gol, penal i expulsió sense lloc a dubtes. El primer penal favorable a l'Europa en gairebé un any.

Civil, des dels onze metres, ha enganyat el porter local i ha fet pujar el 0-1 al marcador. Bon escenari per a l'Europa, per davant al marcador i amb un efectiu més. A partir d'aquí, els locals han decidit anar igualment a l'atac davant un ordenat conjunt gracienc. A la mitja hora de joc s'ha lesionat Reverter després de notar molèsties musculars. El seu lloc l'ha ocupat un Gonzalo que resultaria decisiu. Al minut 37, bona opció pel segon gol visitant en una assistència en diagonal de Civil per a l'arribada en cursa de Dani Pujol davant la sortida del porter Miguel Ramos. Per uns centímetres, Pujol no ha arribat a connectar la pilota amb la punta de la bota.

El mateix Dani Pujol -qui sembla dur mesos jugant amb l'Europa tot i sumar el seu segon partit des de la seva arribada-, ha protagonitzat part de l'acció del segon gol. Una internada seva s'ha convertit en un intent de passada en paral·lel a la frontal, amb la mala sort pels locals que Via, volent tallar la progressió de la pilota, ha desviat aquesta cap a la seva porteria. Allà, el porter Miguel Ramos, agafat mig a contrapeu en la seva sortida a la frontal de la petita, s'ha estirat per aturar la pilota però aquesta ha quedat morta, aprofitant Gonzalo per rematar a porteria buida i fer el 0-2 en el que també és el seu primer gol amb la samarreta escapulada.

L'escenari del segon temps s'ha dibuixat de cara per a l'Europa amb 0-2 a favor i un efectiu més sobre la gespa. A més, l'equip escapulat ha tingut la primera ocasió de la represa al minut 51, quan una pilota baixada amb el cap ha caigut sobre Civil, qui ha controlat i xutat de primeres. Miguel Ramos ha refusat de punys una clara opció per a la tercera diana visitant. A partir d'aquesta acció, però, el partit ha fet un gir, més encara quan, en una acció desafortunada, els locals han retallat distàncies: passada de la mort des del cantó esquerre de l'àrea cap al mig de la frontal de la petita i que, en primera instància, semblava fàcil de blocar. En la seva estirada, però, Fer ha deixat la pilota morta i Oribe, com al primer temps havia fet Gonzalo en una acció similar, ha retallat distàncies.

El gol ha donat ales al Vilafranca, que malgrat l'esforç físic i trobar-se amb un jugador menys, ha decidit buidar del tot el dipòsit dels pulmons i jugar-se la remuntada a tomba oberta. El conjunt del Penedès ha aconseguit el propòsit de tancar l'Europa al seu camp, gaudint els escapulats només d'aillades sortides ràpides a la contra. Pilotes bombejades, segones jugades, faltes i córners han fet sobrevolar el perill damunt l'àrea escapulada i ha tocat treballar, suar, patir i mossegar-se els llavis per impedir un segon gol local. Finalment, el xiulet de l'àrbitre just sobre els 5 minuts concedits d'afegit ha fet esclatar d'alegria els jugadors i l'afició de Gràcia.

VILAFRANCA: Miguel Ramos, Fonta (Munta, 82'), Joan Castillo, Medina, Boira, Víctor Oribe, Josu (Óscar, 45'), Aday, Via, Guzman (Santi Triguero, 71') i Duran.

EUROPA: Fer, Rojas, Cano, Uri, Rubi, Civil (Alberto, 85'), Dani Pujol, Reverter (Gonzalo, 30'), Fran Bea, Joel Coch i Gueri (Varona, 63').

ÀRBITRE: Miguel Ángel Moreno Villaécija (Baix Llobregat), assistit per Édgar Ramírez Hens (Tarragona) i Josep Ollé Lladó (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Miguel Ramos, Joan Castillo i Josu (Vilafranca) i a Uri, Rubi, Varona i Javi Iglesias -a la banqueta- (Europa). Vermella directa a Duran -minut 19- (Vilafranca).

GOLS: 0-1 (Civil -p-, 19'); 0-2 (Gonzalo, 39'); 1-2 (Oribe, 56').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Abel Rita (lesió), Joel (sanció) i Denis, Dani, Navarro i Campoy (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Javi Iglesias i el porter Moha  / Pel Vilafranca han restat a la banqueta: Jordi Oribe i el porter Kilian.

Partit disputat sota freda temperatura i cel tapat. El partit s'ha mantingut sense pluja fins arribar al minut 84, on ha plogut molt poquet ja fins al final.

Onzena victòria consecutiva al camp del Vilafranca en partit de lliga regular. Primer gol de Gonzalo amb la samarreta de l'Europa. Àlex Cano ha jugat el seu partit 250 de lliga i play-off amb l'Europa i Alberto ha jugat el seu partit 187 també comptant els mateixos paràmetres, fet que el fa entrar al 'top 10' de jugadors amb més partits de la història del club.