RemeiSolfincISL

Vint-i-dos anys i onze metres

31 Març 2019 Àngel Garreta
Celebració del gol del triomf Celebració del gol del triomf Àngel Garreta

Feia 22 anys que no hi havia un Europa-Sants en lliga i aquest s'ha hagut de decidir des dels 11 metres i al minut 91 de partit (1-0).

Lliga · Jornada 35 · 31/03/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 850 espectadors

1 - 0 SANTS

Primer derbi a Gràcia amb el Sants per a tota una generació d'europeistes. Aquest duel amb aires de clàssic no tenia lloc al Nou Sardenya des del 1997. Com a duel de futbol ha anat de menys (molt ensopida primera part) a més (animada la segona en el seu segon tram). El matx s'ha decidit en temps afegit i amb una pena màxima.

Fluixos primers 45 minuts del derbi en un encontre faltat de ritme i, en general, d'ocasions clares de gol. Ho ha provat Èric als dos minuts de joc -un defensa ha refusat la pilota a l'àrea petita- i Martínez poc després -amb un xut massa alt-, però cap dels dos equips ha trobat una línia a seguir quant a buscar forats dins la defensa contrària.

A la mitja hora de joc, primera ocasió de gol clara del matx en una acció on el visitant Aleix s'ha endinsat a l'àrea i davant el debutant Joan Compte ha acabat veient com el porter de l'Europa, que s'estrenava a Tercera amb l'escapulada, li guanyava la partida refusant la pilota amb el cos i mostrant-se providencial per evitar el 0-1. Cap altra acció destacada s'ha registrat en el darrer quart d'hora del primer temps.

A la represa el ritme de partit ha mantingut la mateixa tònica que en el final del primer temps. El derbi no s'ha animat ben bé fins al minut 70, quan ha començat a haver-hi ocasions i també reclamacions a l'àrbitre. El joc s'ha endurit i l'ambient general del partit ha respirat autèntic derbi fins al final.

Al minut 71, Elo, dins l'àrea i tenint Oumar sol al punt de penal, ha provat un xut que ha marxat fora. Poc després el mateix Elo, en una contra similar, ha trobat porteria però també la resposta d'un segur Yamandú sota pals. Al cantó visitant, Brian ha fet un duríssima entrada per darrere que mereixia vermella directa (sense opció a pilota, tallant una contra i entrat amb força als turmells) i que s'ha quedat en només una groga. Entrats als darrers deu minuts de partit, Alfons Serra ha notat molèsties físiques però l'Europa ja havia esgotat tots els canvis. El jugador s'ha mantingut en atac i, a la llarga, ha acabat fent el que popularment es coneix en l'argot del futbol com 'el gol del coix'.

Sobre l'inici dels tres minuts d'afegit, als 90 de joc, una centrada des de la dreta de l'atac gracienc ha acabat amb Alfons Serra i Fabregat a terra dins l'àrea petita. El col·legiat ha assenyalat un penal especialment protestat i molt discutit, com és lògic, pel quadre visitant. El mateix Alfons Serra s'ha encarregat de decidir el derbi des dels onze metres i deixar els punts al Nou Sardenya.

EUROPA: Joan Compte, Guillen, Castell, Aitor (Oumar, 45'), Prats, Uri, Soto (Elo, 70'), Alberto, Martínez, Alfons Serra i Èric (Varona, 60').

SANTS: Yamandú, Brian, Picolo (Sumarroca, 45'), Aleix, Juli, Navarro, Fabregat, Crivi, Borrull (Mario, 60'), Cura i Luís.

ÀRBITRE: Rafael Rodríguez Díaz (Barcelona) ,assistit per Efraín Molina López (Girona) i  Ricard Navarro Juncà (Girona).

TARGETES: Grogues a Guillen, Castell, Alfons Serra, Èric i Varona (Europa) i a Brian, Fabregat, Borrull i Luís (Sants).

GOLS: 1-0 (Alfons Serra -p-, 91').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Torrentbó i Xavi Liébanas (lesió), Cano (baixa mèdica) i Xavi Camps (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: German, Gabi, Josa i el porter Marc Priego / Pel Sants han restat a la banqueta: Alberto, Guille, Gala, Borja i el porter Nacho.

Partit disputat a estones d'ombra i sol.

El porter Joan Compte ha debutat amb l'escapulada jugant el seu primer partit a Tercera. Al descans del partit el club ha presentat al públic la plantilla de la secció d'eSports de l'entitat.