'Virus Copa'

05 Desembre 2021 Àngel Garreta
Matí negre pels escapulats Matí negre pels escapulats Àngel Garreta

L'Europa ha signat el seu pitjor partit al Nou Sardenya on ha acabat concedint una derrota (0-1) davant el potent Formentera.

Lliga · Jornada 14 · 05/12/21 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 450 espectadors

EUROPA 0 - 1 FORMENTERA

No ha sortit res bé aquest matí al Nou Sardenya. En un partit enmig d'un llarg pont de cinc dies i sota un vent condicionant tota l'estona que ha durat el matx, el joc ha semblat contagiar-se d'aquests condicionants. Els visitants, ordenats sobre la gespa i més contundents en les pilotes dividides, han tingut prou amb una diana per endur-se els tres punts, d'altra banda ben merescuts. Troya ha resultat providencial en més d'una ocasió per evitar una derrota major.

La primera ocasió del partit ha caigut del bàndol visitant, havent d'intervenir en dues ocasions Troya. Primer, a xut de Gorriz i, sobre el refús, tapant l'angle a Karim, qui ha acabat rematant entre el porter i el pal. Camí del primer quart d'hora el domini ha estat clarament del Formentera El vent ha condicionat molt el joc dels dos equips, però s'hi ha acostumat millor l'equip vermell.

Al minut 22, una falta directa executada pel visitant Raúl Prada ha sortit llepant el pal. L'Europa ha començat a despertar cap al final del primer temps, quan en dues ocasions ha provat un gol olímpic des del córner, un des de cada banderí. La més clara per l'Europa en tot el partit ha arribat al minut 42, quan una passada de Castell ha arribat a Alfons Serra, qui s'ha desfet de dos rivals per acabar centrant al primer pal on Albert Martí, entrant amb tot, no ha pogut connectar la rematada cap a porteria.

Quan semblava que l'Europa començava a capgirar la situació, cop dur a l'àrea contrària: al minut 44, Gorriz ha sortit victoriós d'un duel de cames a l'àrea petita, on ha creuat el cuir per fer el 0-1, resultat que ja no es mouria de l'electrònic de l'estadi.

A la represa no ha canviat l'escenari De fet, ha hagut d'intervenir Troya als dos minuts pera salvar un gol anant a terra davant Raúl Prada. Cinc minuts després, l'àrbitre ha anul·lat un gol al Formentera per fora de joc. Sense temps per a respirar, dins el mateix minut Gorriz ha gaudit d'un mà a mà davant Troya on ha tornat a guanyar la partida el dorsal 13 dels graciencs.

L'Europa ha mogut fitxes a la banqueta però, tot i així, no ha pogut canviar el signe de l'encontre. L'única nota positiva d'avui, els primers minuts oficials de Chava amb l'escapulada, debutant en lliga en el darrer quart del partit. Al minut 80, David Jiménez ha robat la pilota en zona de tres quarts, però el seu xut, un xic precipitat, ha anat recte i centrat, fàcil d'aturar pel porter.

En el temps restant d'encontre l'Europa no ha pogut generar cap altra ocasió de perill mentre el Formentera, ben posicionat i guanyador de la majoria de duels amb pilota dividida, no ha hagut de patir massa per conservar un curt marcador que, igualment, li ha acabat donant els tres punts.

EUROPA: Troya, Àlex Cano, Campeny, Uri, David Jiménez, Albert Martí (Ricki Vidal, 79'), Pau López (Marc Esteban, 57'), Castell (Chava, 75'), Coro, Nolla (Jordi Cano, 57') i Alfons Serra (Javi Solsona, 57').

FORMENTERA: Óscar Santiago, Jorge Mena, Jaguar, Lizarraga, Zekri, Raúl Prada, Rober, Kanouté, Theo Chendri (Iago Novo, 72'), Gorriz (Agus, 85') i Karim (Cucu, 72').

ÀRBITRE: Carlos Muñiz Muñoz (Aragón), assistit per David Rubio Gómez i Héctor García Fernández (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Jorge Mena i Agus (Formentera).

GOLS: 0-1 (Gorriz, 44').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guti, Pastells, Prats i Vilamijtana (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto i el porter Sergio / Pel Formentera han restat a la banqueta: Miguel Prado, Javi Sánchez, Vargas i el porter Llamas.

Partit disputat sota un fort vent que ha condicionat el joc dels dos equips.

Debut oficial amb la samarreta de l'Europa de Chava.