RemeiSolfincISL

El líder topa contra un Europa a l'alça

17 Gener 2016 Àngel Garreta
Alberto lluita amb Sascha per la pilota Alberto lluita amb Sascha per la pilota Àngel Garreta

L'Europa ha sumat un important punt en la seva escalada dins la classificació. El Prat, destacat líder de la categoria, només ha pogut igualar la diana dels graciencs a pilota aturada. Finalment, resultat d'1-1 per a un duel treballat.

Tercera Divisió · Jornada 21 · 17/01/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 900 espectadors

1 - 1 PRAT

Era el partit de la jornada, el dels retrobaments amb exentrenadors i exjugadors i, per sobre d'això, la visita d'un líder sòlid que només ha perdut un partit en tota la lliga. Era esportivament, doncs, una autèntica prova de foc a la reacció en joc i resultats de l'Europa en els darreres setmanes. Els gracienc han passat la prova, mantenint a ratlla un equip amb velocitat de creuer i que ha tret petroli d'una inexistent falta.

Primera Part

Intensos han sortit els dos equips al terreny de joc. Durant els primers minuts del matx, ordre tàctic, respecte i concentració per no deixar cap espai a dos equips ara mateix perillosos per a qualsevol rival. L'encontre ha transitat per aquest patró gairebé mitja hora, amb un Prat sota control però també poc perill sobre el marc defensat per Toni Texeira.

La primera acció clara de l'encontre, pels visitants, en una paret on ha acabat rebent Albarran a la dreta de l'àrea. El defensa dels potablaves ha xutat en diagonal i la pilota ha picat a la creueta de la porteria de Gianni. El rebot de la fusta l'ha engaltat Nacho, en franca disposició de gol, massa creuat per a fi de bé dels locals. La rèplica local, quatra minuts més tard, en un xut de Cano dins l'àrea que ha sortit rebotat cap al punt de penal. Allà Rita, de mitja tisora i amb només el porter d'oposició sota pals, ha rematat per sobre el travesser.

Al minut 39 ha arribat el primer gol de la matinal. Ràpida jugada de l'Europa on Abel Rita, d'esquenes a l'atac i tocant la pilota amb el taló, ha assistit meravellosament a l'espai per a la incorporació de Guzman, qui ha encarat Toni Texeira superant-lo pel seu pal curt i fent aixecar els europeistes dels seus seients. El primer temps ha acabat en zona d'atac local, tenint Cano la darrera opció en un xut creuat massa alt.

Segona Part

Als deu minuts de la represa, Nils ha robat la cartera a un defensa dins l'àrea i el seu xut, després d'un retall, ha acabat a córner. Al quart d'hora de joc el Prat ha fet entrar Jordi per jugar amb dos homes alts al davant per tal de fixar la defensa escapulada sobre el propi Jordi i Sascha. Al minut 74, fruit d'una falta inexistent sobre Ignacio, l'extrem Nacho, de forma magistral, ha fet entrar la pilota per l'escaire del marc defensat per Gianni.

Amb taules al marcador, a l'Europa li ha costat molt trobar espais en atac davant un Prat ben ordenat. Tampoc el conjunt potablava ha trobat per on foradar la defensa gracienca, tornant aquests minuts a semblar-se un xic als de l'inici del duel. Risc controlat, intenció dels dos equips de desfer l'empat però sense aventures boges que deixessin la defensa despullada.

Finalment, un punt positiu per a l'Europa, que segueix en dinàmica ascendent i que ha aconseguit el que pocs en aquesta lliga, aturar el líder. Positiu també pels visitants, que mantenen el marge respecte el gruix d'equips perseguidors i deixen de nou el seu caseller de derrotes de la lliga en només una en 21 jornades.

La fitxa tècnica

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Uri, Guzman, Padilla (Rovira, 71'), Abel Rita (Montoro, 79'), Poves i Nils.

PRAT: Toni, Albarran, Aitor Lario, Ricarte, Fede (Rafa Murillo, 62'), Putxi, Ignacio, Jaime (Jordi, 59'), Sascha, Javi Lara i Nacho.

ÀRBITRE: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona) assistit per Albert Piñol Bautista (Tortosa) i Karim Mansouri (Tortosa).

TARGETES: Grogues a Dot i Poves (Europa) i a Ricarte, Putxi, Ignacio, Javi Lara i Nacho (Prat).

GOLS: 1-0 (Guzman, 39'); 1-1 (Nacho, 74').

Jornada 21 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias i Ivan Vidal (lesió) i Àlex Fernández, Josa i Gabriel Vidal (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rubi, Fran Bea i el porter Fer / Pel Prat han restat a la banqueta: Elhadji, Charly i el porter Joan.

Partit disputat amb molta sensació de fred a l'inici i millor temperatura a les zones de l'estadi amb sol.

Primer partit de la segona volta al Nou Sardenya. El tècnic del Prat, Pedro Dólera -qui més partits ha dirigit l'Europa a la història- tornava per primera vegada a Gràcia per dirigir el conjunt rival de l'Europa. Primer partit com a utiller del Primer Equip de William Mauricio Mantilla, en substitució del jubilat Jesús Amores.