L'Energia 'Sants' dona bé!

05 Setembre 2020 Àngel Garreta
Miki Poveda pressionat per l'exeuropeista Rubi Miki Poveda pressionat per l'exeuropeista Rubi Àngel Garreta

Una remuntada exprés en vuit minuts capgira un 2-0 del Sants per a signar un 2-3 final de l'Europa en l'estrena de la pretemporada.

Amistós Pretemporada · 05/09/20 · 19 hores · Camp de l'Energia · 200 espectadors

SANTS
2 - 3 EUROPA

En clau escapulada, primer partit de futbol amb públic des del 7 de març a Sant Feliu. A tocar de sis mesos des de la darrera vegada que els aficionats a aquest esport van poder veure el seu equip en viu en un terreny de joc. Ara, amb la realitat adaptada a les mesures Covid-19, s'ha pogut tornar a donar aquesta circumstància també a domicili, al camp del Sants, en el que ja és un tradicional amistós de la pretemporada de tots dos clubs.

El derbi ha anat de menys a més per a l'Europa. Un renovat i motivat Sants no ha volgut que es repetís la històrica golejada en lliga de la temporada passada i als onze minuts ha obert el marcador gràcies a un fort xut des de la frontal d'Ivan Garcia, a l'estil 'Karate Kid', impossible d'aturar per Sergio.

La rèplica escapulada, a botes de Miki Poveda, amb un xut creuat que s'ha marxat llepant el pal llarg. El ritme de joc no ha estat gaire fluid al primer temps, propi també dels primers partits d'una pretemporada que, per damunt de tot, és atípica.

A la represa, els blanc-i-verds han foradat la porteria als dos minuts: Marcus ha centrat per la dreta de l'atac i Calatrava, retallant a l'àrea, ha buscat l'escaire del pal curt per posar el 2-0 al marcador manual del Camp de l'Energia. Al minut 52 hi ha hagut penal per l'Europa per mans dins l'àrea, però el xut de David Jiménez l'ha refusat molt bé l'exporter escapulat Joan Compte.

Semblava que no acompanyaria la sort en la primera tarda de futbol de la pretemporada, però a l'Europa mai se'l pot donar per mort. En només vuit minuts, remuntada total, començant pel primer golejador de finals d'estiu, Arnau, qui ha enviat al fons de la xarxa una falta servida per Uri. Era el minut 78.

Als 81 de joc, gran jugada col·lectiva amb una contra a tota velocitat i assistència d'Arnau per a Miki Poveda. L'extrem, entrant en diagonal, ha etzibat un cacau per a fer el 2-2. Cinc minuts més tard, centrada al segon pal i Albert Martí, de cap, que ha signat el 2-3 per a deliri de les desenes i desenes d'aficionats de l'Europa que s'han donat cita a la Zona Franca.

SANTS: Oriol, Rubi, Cura, Mulero, Juli, Ivan Garcia, Guillermo, Miguel, Èric, Cristian i Jordi López... Han completat la convocatòria: Batalla, Domi, Joan Compte, Telmo, Calatrava, Marcus, Marçal Vila i Gavaldón.

EUROPA: Sergio, Guillen, Alberto, Castell, Alon, Uri, Prats, Varona, Albert Martí, Arnau i Miki Poveda... Han completat la convocatòria: Pablo, Riki, Pons, Joan Marc, Àlex Cano, Guti i David Jiménez.

ÀRBITRE: Lluís Espallargas Casellas (Barcelona), assistit per Óscar Mile Alonso i Paulí Teruel Soler (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Èric (Sants) i Alberto (Europa).

GOLS: 1-0 (Ivan Garcia, 11'); 2-0 (Calatrava, 47'); 2-1 (Arnau, 78'); 2-2 (Miki Poveda, 81'); 2-3 (Albert Martí, 86').

Primer amistós de la pretemporada 2020.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Pau López, Nolla, Briones, Èric, Sergi Pastells i Alfons Serra (lesió/molèsties).

Duel calorós en una tarda típica encara d'estiu.

Estrena per primera vegada amb la samarreta escapulada del Primer Equip gracienc en partit amistós per a Alon, Arnau, Miki Poveda, Pablo, Riki i Pons.