RemeiSolfincISL

Un 'KO' inesperat

31 Maig 2015 Àngel Garreta
Decepció en els rostres escapulats Decepció en els rostres escapulats Àngel Garreta

L'Europa ha caigut derrotat per 2-0 a Jerez amb el segon gol transformat al minut 87 i no ha pogut superar la primera eliminatòria del play-off d'ascens a Segona B. Els graciencs, condicionats per un injust penal, la poca definició cara a porteria i l'encert local diuen adéu a l'ascens de categoria.

Play-off a 2a B (Tornada 1/4 Final) · 31/05/15 (19 H) · Municipal Manuel Calzado · 900 espectadors

JEREZ 2 - EUROPA 0

Malgrat l'impuls del públic local i les ganes del Jerez d'atacar des d'un inici, res ha inquietat la porteria de Rafa Leva durant els primers 25 minuts, fins que Toboso ha combinat amb Bolaños i aquest ha acabat cedint a Zafra, qui ha xutat fregant el travesser. El partit estava sota control fins que en un servei de banda, la continuació de la jugada ha acabat amb Juan German a terra, dins l'àrea, després de contactar amb Dot. L'acció ha estat assenyalada per l'àrbitre com penal -del tot inexistent-.

Des dels onze metres Juan German no ha perdonat, xutant a l'esquerra de Leva, qui ha saltat cap a la dreta. Amb 1-0 l'eliminatòria ha quedat igualada i els locals han patit una injecció d'empenta que els ha fet pressionar l'Europa fins al descans. Malgrat tot, una centrada de Nils al minut 38 ha arribat al segon pal on Dot ha pogut baixar-la amb el pit. Quan el més efectiu semblava xutar a porta, Dot ha fet una passada de la mort que ningú ha pogut aprofitar.

Abans d'arribar al descans, el porter Leva ha resultat providencial pels escapulats. Chema s'ha plantat tot sol davant d'ell però el porter dels graciencs ha guanyat la partida refusant el seu xut centrat amb una cama. El xiulet de l'àrbitre ha posat punt i final a la rauxa local.

El descans ha servit per veure un millor Europa a la represa, dominador de la possessió (la poca que es podia tenir en una gespa pròpia d'una casa rural de colònies). El quadre europeista sabia que un gol podia ser decisiu, doncs obligava el Jerez a fer-ne tres per passar. Ho ha intentat Padilla de lluny al minut 62 i novament al 65 en la més clara dels visitants: un refús defensiu ha caigut a peus de Padilla dins l'àrea gran. El mig, xutant de primeres, ha vist com el porter ha salvat l'empat.

Al minut 73, una centrada de Nils ha estat rematada de cap per Ignacio. L'extrem ha girat malament el coll i, malgrat trobar-se sense oposició, ha connectat amb el cap enviant la pilota massa lluny del marc local. L'Europa estava millor físicament i semblava que l'empat podia arribar i evitar la pròrroga, però en una de les poques aproximacions locals el Jerez ha tret petroli. Chema ha connectat de primeres un fort xut sobre una pilota que li ha caigut d'un refús. Aquesta ha anat ajustada al pal dret de Leva, qui no ha pogut fer res per aturar-la. Quatre minuts per arribar als 90 més un temps d'afegit que no ha servit per trobar el gol salvador. L'Europa tanca la temporada 2014/2015 a Jerez.

La fitxa tècnica

JEREZ: Álex, Pedro Oliva, Héctor Gallego, Jesús Cruz, Barrero, Toboso (Miguel Pérez, 68'), Juan German, Jorge Zafra (Parra, 69'), Bolaños (Aguinaco, 91'), Oli i Chema.

EUROPA: Rafa Leva, Dot (Camacho, 86'), Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio, Javi Lara, Poves, Padilla i Nils (Rovira, 78').

ÀRBITRE: Sergio Olivera Sánchez (Madrid) assistit per Daniel Carrasquilla López i Agustín Fuentes Castaño (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Pedro Oliva, Jesús Cruz, Toboso, Jorge Zafra i Chema (Jerez) i a Padilla (Europa).

GOLS: 1-0 (Juan German -p-, 30'); 2-0 (Chema, 86').

Pèssim estat de la gespa natural del camp del Jerez.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Sánchez, Víctor Duran, Valderas i Cócera (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alegre, Guzman i el porter Sergio  / Pel Jerez han restat a la banqueta:  Pablo Gordillo i el porter Jesús.

Partit disputat a bona temperatura i sense incidències meteorològiques extremes.

Partit de tornada de la primera eliminatòria (duel directe entre tercers de la lliga regular) del play-off d'ascens a Segona B. Primera derrota a domicili de l'Europa en tot l'any 2015. L'Europa tanca la temporada oficial 2014/2015.