Històries repetides a l'Històrics

Prat fent un canvi d'orientació durant el segon triangular Prat fent un canvi d'orientació durant el segon triangular Àngel Garreta

Per quart any consecutiu l'Europa va quedar fora de l'Històrics a la fase de grups, enguany contra els dos botxins anteriors: Martinenc i Badalona.

Torneig d'Històrics · Grup 3 · 02/08/17 · Inici 18 hores · Mpal. Guinardó

MARTINENC
1
- 0
BADALONA 1   1 EUROPA
BADALONA 2   1 MARTINENC

L'any 2010 l'Europa va alçar el trofeu de campió de l'Històrics, els anys 2011, 2012 i 2013 no va participar al campionat i, des del 2014, no ha pogut tornar a passar la fase de grups. Els dos darrers equips que van tenir la culpa d'impedir el pas a l'Europa els anys 2015 i 2016 van coincidir ahir amb els graciencs al grup 3. El Martinenc i el Badalona van tornar a impedir accedir a les semifinals. El partit decisiu semblava encaminar els amfitrions cap a la campanada, però un gol del Badalona al minut 45 del darrer triangular va classificar l'altre conjunt escapulat.

Primer partit: Martinenc-Europa

Després d'uns minuts inicials sense dominador clar, l'Europa va tenir un xic més la pilota que l'organitzador del torneig. Al minut 15, una falta al mig del camp centrada al segon pal va ser rematada per Alieu lliscant per terra però connectant la rematada massa alta.

En ple intent escapulat de dur el pes del partit el Martinenc va donar el cop de gràcia. Jandro va engaltar un potent i ajustat xut al pal de la porteria escapulada que es va convertir en un 1-0 que ja no es va moure de l'electrònic del Guinardó.

Segon partit: Badalona - Europa

Havent perdut el primer partit, a l'Europa li tocava quedar-se sobre la gespa per encarar el segon triangular amb l'obligació de guanyar el Badalona de més d'un gol per tenir opcions de classificació. Va començar bé la missió amb un matiner gol de Javi Navarro. Prat va fer una excel·lent assistència amb la part exterior del peu i la internada i posterior rematada de Javi Navarro no va ser pas menys espectacular, fent entrar la pilota per l'escaire del pal curt.

No obstant, al minut 21 un doble error defensiu gracienc va permetre Rivas superar dos rivals i, tot i estar ensopegant, rematar mig des del terra per ajustat al pal llarg i fer l'empat. L'Europa necessitava un gol per guanyar aquest segon partit i no quedar eliminat, però el gol no va arribar i la classificació per a semifinals es decidia al darrer triangular ja sense el concurs dels graciencs.

Tercer partit: Badalona - Martinenc

El gol del Badalona als sis minuts del decisiu duel del grup semblava deixar ben pla el camí dels escapulats per accedir a les semifinals. No obstant, l'empat dels del Guinardó des del punt de penal classificava l'amfitrió. No content amb l'empat, el Martinenc va tenir minuts de rauxa en què semblava buscar el segon amb insistència per a guanyar tots dos partits de la fase de grups.

En el darrer tram del matx els 'diables vermells' semblaven conservar bé el marcador però en la darrera acció del matx, un error de marca sobre Toni Lao va permetre la seva franca rematada amb el cap d'una centrada lateral per, sense oposició, creuar la pilota lluny de l'abast de l'exporter europeista Adri Buetas, classificant així el Badalona 'in extremis'.

La fitxa tècnica dels partits

Martinenc - Europa

MARTINENC: Barragan, Kilian, Marc Martínez, Roberto Carlos, Grimau, Varese, Miki Poveda, Lucho, Alabau, Roland i Jandro.

EUROPA: Fer, Ilia, Guillem Navarro, Guillen, Torres, Josa, Ferran Esteve, Varona, Raillo, Civil i Alieu.

ÀRBITRE: David Barón Ajenjo, assistit per Carlos Albelda Bárcena i Jonathan Miguel Teruel.

TARGETES: Grogues a Marc Martínez i Varese (Martinenc).

GOLS: 1-0 (Jandro, 26').

Badalona - Europa

BADALONA: Marqueta, Parera, Albarran, Moyano, Maldonado, Aly, Robert, Maestre, Marc Cosme, Ruben i Rivas.

EUROPA: Arnau, Dani Pujol, Cano, Ruben, Uri, Tena, Alberto, David Jiménez, Javi Navarro, Gonzalo (Raillo, 21') i Prat.

ÀRBITRE: Jonathan Miguel Teruel, assistit per David Barón Ajenjo i Carlos Albelda Bárcena.

TARGETES: cap.

GOLS: 0-1 (Javi Navarro, 8'); 1-1 (Rivas, 21').

Badalona - Martinenc

BADALONA: Dani Pérez, Parera (Moyano, 18'), Albarran, Álvaro Vega, Maldonado, Juanjo, Robert, Toni Lao, Marc Cosme (Serramitja, 11'), Ruben (Rivas, 17') i Kevin.

MARTINENC: Adri Buetas, Chechu, Villegas, Marc Esteve, Edgar, Antolinez, Samper, Arnau Caldentey, Èric Blasco, Adri Felius i Adri Ruiz.

ÀRBITRE: Carlos Albelda Bárcena, assistit per Jonathan Miguel Teruel i David Barón Ajenjo.

GOLS: 1-0 (Kevin, 6'); 1-1 (Adri Ruiz -p-, 28'); 2-1 (Toni Lao, 45').

Fase de grups, en format triangular de 45 minuts, del XXXIIè Torneig d'Històrics.

Partit disputat sota una calor i xafogor plenament estiuenques.

L'Europa ha jugat per 12a vegada contra el Martinenc en aquest torneig i per 9a contra el Badalona.