L'Espanyol B guanya el Vila de Gràcia

14 Agost 2021 Àngel Garreta
El capità de l'Espanyol B recollint el trofeu El capità de l'Espanyol B recollint el trofeu Jordi Batuecas

Un gol al minut 89, quan el duel anava 1-1 i camí de penals, ha acabat decantant un duel amb molt bona presència de públic.

XXVè Trofeu Vila de Gràcia ·14/08/21 · 19 h. · Estadi Nou Sardeya · 500 espectadors

1 - 2 ESPANYOL B

Bon test de nivell el que han posat sobre la balança Europa i Espanyol B, dos rivals que es trobaran a la lliga al mateix grup de Segona Federació. El conjunt blanc-i-blau, avui de vermell, s'ha acabat alçant amb el seu tercer Trofeu Vila de Gràcia (2001, 2012 i 2021), convertint-se, després de l'Europa, en el rival amb més títols.

Fort inici perico als primers minuts que l'Europa ha aconseguit apagar de mica en mica. En el primer quart d'hora, intents d'Svensson i Dacosta pels visitants i David Jiménez pels locals. Els pericos no han trobat porteria per poc i el xut de l'extrem escapulat, massa centrat.

El capità de l'Europa, Àlex Cano, s'ha convertit en protagonista del primer temps salvant dues rematades a gol, amb Sergio ja superat, i que el 4 dels graciencs ha tret sobre la mateixa línia de gol. L'onada de calor s'ha fet sentir durant el partit, en especial al primer temps, on la pausa per refrescar-se (àrbitres inclosos) ha durat gairebé cinc minuts!.

A la represa, mateixa tònica de partit, amb un Espanyol B més desequilibrant entre línies i un Europa que, quan podia, ho intentava per les bandes. La primera ocasió i molt clara, per l'Europa. Minut 49, centrada de David Jiménez i Ricki Vidal que ha engaltat de primeres, a la frontal de la petita, massa alt.

La llauna s'ha obert al minut 63 quan Javi Solsona s'ha fet amb una pilota a tres quarts de camp, ha engaltat un fortíssim xut que el porter, tot i refusar, no ha pogut blocar, deixant la pilota morta per a l'arribada de Guti, qui no ha perdonat. Malgrat tot, l'avantatge a l'electrònic no ha durat massa. Acte seguit, pèrdua de pilota en la sortida des de la defensa i Julen Álvarez, ha plaer, ha posat l'1-1. Al minut 73 l'Europa ha reclamat penal sobre el juvenil Elhadji, qui ha rebut un fort cop que l'ha fet sortir commocionat i marejat del terreny de joc. El jugador, però, es troba bé.

El matx estava igualat en gols i en noves ocasions clares fins que han arribat els intants finals. Al minut 88, xut de Julen Álvarez mà a mà amb el porter Troya i que ha picat al cos d'aquest i després al travesser. A la sortida d'aquest córner, Merchán ha fet l'1-2 i ha decidit el destí del tradicional trofeu d'estiu gracienc.

EUROPA: Sergio, Pol Morlans, Àlex Cano, Castell, Guti, Prats, Alfons Serra, Pau López, David Jiménez, Javi Solsona i Jordi Cano... Han completat el partit i la convocatòria: Troya, Chava, Alberto, Campeny, Dani Gonzálbez, Kengo, Víctor Vilajosana, Ali, Elhadji, Álex Bahamonde i Ricki Vidal.

ESPANYOL B: Iker Piedra, Javi Rodríguez, Recasens, Omar, Aleix Gorjón, Villahermosa, Mangada, Rubén Sánchez, Max Svensson, Nabil i Raúl Dacosta... Han completat el partit i la convocatòria: Fortuño, Merchán, Miranda, Roca, Baquero, Mahicas, Julen Álvarez i Carvalho.

ÀRBITRE: Marc Oltra Sáez (Barcelona), assistit per Álex López Martín i Enric Bureu Méndez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Prats i Alberto (Europa) i a Villahermosa i Julen Álvarez (Espanyol B).

GOLS: 1-0 (Guti, 63'), 1-1 (Julen Álvarez, 67'); 1-2 (Merchán, 89') .

XXVè Trofeu Vila de Gràcia. Tercer partit de la pretemporada.

Partit disputat en plena onada de calor.

Han debutat en partit amistós amb la samarreta de l'Europa els jugadors Dani Gonzálbez (Europa B) i Ali (Juvenil A). Tercer Vila de Gràcia al palmarès de l'Espanyol B, segon equip amb més trofeus després de l'Europa. La consellera d'esports del Districte de Gràcia, Mercè Saltor, ha entregat el trofeu.