Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

Com és la gestió física i emocional d’una lesió de llarga durada?

17 Març 2022 Àngel Garreta
La plantilla del Juvenil D desitjant ànims al seu company Dani Pérez La plantilla del Juvenil D desitjant ànims al seu company Dani Pérez

Parlem amb dues de les fisio del club per saber com cal tractar físicament i emocionalment una lesió de gravetat

Dani Pérez és jugador del Juvenil D europeista. Desafortunadament, el jove jugador es va lesionar als lligaments i es perdrà poder estar sobre els terrenys de joc durant una bona temporada. Els seus companys van desitjar-li ànims amb una pancarta que van desplegar en el partit que els va enfrontar a la Penya Anguera al Camp de l’Àliga i que els graciencs van guanyar per 2-0.

Els futbolistes afectats per greus lesions reben un cop moral molt dur quan aquest fet té lloc. Des del punt de vista mèdic, com ajuden els fisioterapeutes a dur el més bé possible la recuperació? Hem parlat amb les fisioterapeutes del club Maria Soler i Mar Del Val. Elles ens comenten que “quan ens ve un jugador amb una molèstia o, en aquest cas, una lesió greu, com a fisioterapeutes el més important per a nosaltres és diagnosticar bé (i si cal, derivar) i explicar al jugador què és el que té, que ho entengui i que sàpiga quin és el procés pel qual haurà de passar”.

Ambdues fisios ens admeten que “en alguns casos assumir-ho és el punt que més els hi costa a nivell psicològic. A partir d’aquí, consensuem un objectiu i comencem a treballar; l’objectiu principal, òbviament, és tornar a jugar el més aviat possible però també de forma segura per a la lesió. Igualment, a nivell terapèutic també ens hem de marcar fites més petites en funció de la disfunció (tornar a saltar, córrer, disminuir el dolor, aconseguir el rang de moviment adequat, etc.)”.

En aquest sentit, l’equip de fisioterapeutes del club treballa gradualment, començant per l’element més simple fins arribar al més específic a nivell de futbol com pot ser xutar o saltar. La Maria i la Mar ens comenten que “és important individualitzar cada tractament, donat que cada persona és un cas concret, i adaptar-nos a aquest tenint en compte la situació que se’ns presenti cada dia (dolor, estat d’ànim...). Respecte a la part més psicològica, sabem que en molts casos les coses no surten com plantegem i cada jugador/a és una persona completament diferent. És per això que ens hem d’anar adaptant a cada situació, parlar amb ells/es, ajudar-los en tot el que sigui possible i estigui a les nostres mans, escoltar-los, i per damunt de tot, tenir confiança amb ells perquè també se sentin còmodes”.

Molts factors ajuden a la recuperació física i mental dels futbolistes. L’aportació de l’equip de fisioterapeutes del club és essencial, però també el suport dels companys d’equip i l’entorn més proper del jugador/a.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB FederacioAcell