Més de 400 persones ja s'han inscrit al voluntariat des del passat 28 d'octubre, quan la plataforma va llançar aquesta campanya. El Voluntariat per la Llengua va veure la llum el 2003 i ja ha format més de 150.000 parelles lingüístiques, on una persona que domina el català ensenya, mitjançant la simple conversa, a millorar el català de l'altra.
Fins ara era habitual trobar parelles lingüístiques quedant a fer un cafè, però amb la nova situació de la Covid-19, el Consorci per la Normalització Lingüística ha impulsat les parelles virtuals i fer-ho mitjançant la pantalla i la càmera de l'ordinador, tauleta o telèfon mòbil. Des de l'1 d'abril fins a l'actualitat ja s'han format prop de 1.800 parelles en modalitat virtual. Això contrasta amb el 2019, en què es va arribar a les 11.425 parelles en total i només 409 van optar per la modalitat virtual en les seves trobades.
Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.
Per a més informació: vxl.cat