Amb el jovent cap a semifinals!

La 'segona unitat' ha certificat una fase de grups excel·lent La 'segona unitat' ha certificat una fase de grups excel·lent Àngel Garreta

L'Europa s'ha imposat al Martinenc (2-1) i al Badalona (0-2) a la fase de grups de l'Històrics i jugarà la semifinal dissabte contra el Sant Andreu.

Torneig d'Històrics · Fase Grups · 03/08/23 · 18 i 20 h. · Estadi Nou Sardenya · 750 espectadors

2 - 1 MARTINENC
BADALONA
0 - 2 EUROPA

bannercroniquesmasculi

El retorn de l'Europa al Torneig d'Històrics s'ha segellat amb una classificació per a semifinals (on hi haurà un plat fort contra el Sant Andreu dissabte a les 21 h.) en una tarda on els graciencs han signat 4 gols en dos grans partits de futbol de 45 minuts cada un d'ells. En el primer dels duels de la tarda, un derbi Europa-Martinenc, el club organitzador ha agafat per sorpresa el club amfitrió, avançant-se els vermells al minut 9 amb una rematada de Jan López al segon pal.

No obstant, l'Europa ha posat a carburar la maquinària ben ràpid i s'ha fet amo i senyor del partit amb un joc de pilota ràpid i molt combinatiu que ha provocat un canvi de marcador: al quart d'hora, excel·lent rosca de Nolla a l'escaire per fer l'empat i al minut 21, també excel·lent volea de Mario, tal com queia el cuir, rematant al segon pal per creuar la pilota cap al primer. Amb el 2-1 l'Europa ha tingut més arribades per fer el 3-1 i no ha patit en defensa. En haver guanyat el partit, l'Europa ha descansat mentre s'ha jugat el Badalona-Martinenc (1-0).

El reglament del torneig marca que el primer criteri de desempat són els gols a favor, per la qual cosa a l'inici del Badalona-Europa a les vuit del vespre el conjunt europeista partia, amb el 0-0 inicial, com a ja classificat. Per evitar-ho, el Badalona havia de guanyar. No només no ha guanyat el Badalona, sinó que l'Europa, capitanejat al segon duel per Manel Lozano, amb 4 jugadors de la primera plantilla a l'onze i tota la resta del Filial, ha acabat imposant-se per 0-2 en dues accions calcades i per la via ràpida en deu minuts: córner per l'esquerra que centra Julen i remata de cap Raul Ferrer i, posteriorment, córner per la dreta del mateix Julen que remata també amb la 'testa' Borikó.

Els minuts finals del darrer duel, tranquils per a un Europa que no ha vist perillar la classificació. Demà divendres dia de descans i dissabte... el primer gran derbi Europa-Sant Andreu per un lloc a la final.

EUROPA (onze vs Martinenc): Marc Vito, Mario, Cano, Campeny, Servetti, Aliaga, Nolla, Àlex Pla, Pau López, Castell i Noel.

MARTINENC: Toni, Fabregat, Miguel, Geri (Franco, 32'), Àlex Torres, César, Maldonado, Sosa, Collado, Pitu i Jan López (Romano, 32').

TARGETES PRIMER PARTIT vs Martinenc: Groga a Jan López (Martinenc)

GOLS PRIMER PARTIT vs Martinenc: 0-1 (Jan López, 9'); 1-1 (Nolla, 16'); 2-1 (Mario, 21').

EUROPA (onze vs Badalona): Álvaro, Bezis, Sergi, Julen, Adnane, Raul Ferrer, Iván Bravo, Michael, Borikó, Morlans i Manel.

BADALONA: Craviotto, Arnau, Àlex Salcedo, Marc Muñoz, Walid, Toni Larrosa, Adri Rivas, Hugo Caroz, Joel Armengol, Dani Homet i Kilian Durán.

TARGETES SEGON PARTIT vs Badalona: Cap.

GOLS SEGON PARTIT vs Badalona: 0-1 (Raul Ferrer, 5'); 0-2 (Borikó, 10').

ÀRBITRES DEL TRIANGULAR: Sergio Sánchez Pin, Lluís Espallargas Casellas i Joan Canós Martínez.

Torneig d'Històrics (fas de grups).

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria per lesió, molèsties o recent incorporació: Adri Gené, Eslava, Vilamitjana, Marc Vales i Bermu.

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: (tothom ha jugat)

Partit disputat amb ambient agradable.

Abans del darrer partit del vespre el Torneig d'Històrics ha realitzat el seu particular homenatge a Alberto González després de la seva retirada en actiu.