El Valls s'imposa en la seva presentació

03 Octubre 2020 Àngel Garreta
Derrota en el desplaçament més llarg de la pretemporada Derrota en el desplaçament més llarg de la pretemporada Àngel Garreta

L'Europa ha caigut derrotat per la mínima a Valls (1-0) en el seu sisè partit de la pretemporada. Un gol al minut 80, decisiu al marcador.

Amistós Pretemporada · 03/10/20 · 19 hores · Mpal. El Vilar · 150 espectadors

VALLS
1 - 0 EUROPA

El conjunt local, recent ascendit a Tercera, es presentava davant la seva afició. Tots dos equips han tingut poques ocasions, si bé haurien pogut marcar més gols a cada banda. L'Europa no ha sabut dirigir entre pals les seves rematades i el Valls ha topat amb la fusta al primer temps i ha fet diana a deu minuts pel final.

Ha sortit amb intenció l'Europa, gaudint ja als 15 segons d'un xut de Prats des de la frontal que ha sortit desviat. Als deu minuts de joc, Fode ha retallat a la frontal i ha obligat el porter Alejo a refusar amb els punys. El domini ha estat escapulat, si bé el Valls s'ha aproximat sempre amb intenció.

A tocar dels 20 minuts, centrada d'Àlex Cano i rematada de cap desviada i forçada de David Jiménez. Tot i ser el d'El Vilar un terreny de joc molt i molt estret, l'Europa, amb paciència, ha buscat com obrir el joc per les bandes. No obstant, l'ocasió més clara del primer temps l'ha gaudit el conjunt blanc-i-vermell. Gestí, de fort xut, ha fet petar el cuir al bell mig del pal dret de la porteria defensada per l'escapulat Sergio.

Una nova ocasió ha tingut a David Jiménez com a protagonista, en aquest cas de la centrada, que Alfons Serra no ha pogut connectar de cap entre pals. Darrera acció clara abans del descans.

Al sortir de vestidors, tots dos equips han semblat revolucionar-se i posar una marxa més durant els primers deu minuts de la represa. Al minut 56, bona ocasió per a l'Europa quan Adri Guillen, al segon pal, ha connectat de cap a la sortida d'un córner, fent botar la pilota a terra i veient com, en darrera instància, el porter Alejo s'ha estirat per refusar de punys.

Al minut 67 semblava que el conjunt local obriria la llauna en una acció on un fort xut des de la frontal ha acabat rebotant en el davanter centre del Valls, desviant ell mateix el que hauria suposat el primer gol del seu equip. El partit, des de llavors, ha entrat en una fase sense dominador i amb menys intensitat general en el joc.

Els locals han estrenat l'electrònic i s'han quedat amb el triomf a casa en el dia de la seva presentació en un córner on el defensa Àlex, anticipant-se a tothom, ha connectat de cap per enviar, de rematada creuada, la pilota al fons de la xarxa. L'Europa, en el tram final, no ha tingut cap altra ocasió més.

VALLS: Alejo, Òscar, Èric, Miró, Riki, Masqué, Giralte, Fabra, Gestí, Ramon i Cesc... També han jugat: Guasch, Òscar Pérez, Plana, Cucu, Estivill, Àlex, Bati i Gómez.

EUROPA: Sergio, Adri Guillen, Alberto, Àlex Cano, Guti, Uri, Prats, Alfons Serra, David Jiménez, Fode i Alon... També han jugat: Pau López, Unai Cruz, Varona, Oriol Pons, Vilamitjana, Castell i Joan Marc.

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas (Baix Llobregat), assistit per Oriol Garcia Muñoz i Sergi López Massana (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Gestí (Valls) i a Varona (Europa).

GOLS: 1-0 (Àlex, 80').

Sisè amistós de la pretemporada 2020.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Briones, Sergi Pastells, Nolla, Èric, Albert Martí i Miki Poveda (lesió).

Ambient fresc però agradable per jugar a futbol.

Primer partit amb la samarreta del Primer Equip en duel amistós pel juvenil Unai Cruz. També ha anat convocat per primera vegada però no ha debutat el porter Madiop Sibide de l'Europa B.