Els penals, de nou a favor per passar a quarts de final

Els penals, de nou a favor per passar a quarts de final Rafa Leva protagonista: aturant un penal i transformant el definitiu

Per segon diumenge seguit, l'Europa ha passat ronda en la 'seva competició' des dels onze metres i amb protagonisme per Rafa Leva, qui ha aturat un penal i ha transformat el cinquè. Durant els 90 minuts, una part per a cada equip, primera pels graciencs i segona pels asconencs (1-1).

Copa Catalunya 2015 (3a eliminatòria · 1/8 F) · 17/08/14 (19 H) · Nou Municipal de Santa Coloma · 150 espectadors

EUROPA 1 - ASCÓ 1 (4-3 p.)

Amb aquesta classificació i segons el reglament de la competició per aquesta temporada, als quarts de final entraran els 3 equips de Segona A de l'any passat: Barcelona B, Sabadell i Girona, que quedaran aparellats amb 3 d'aquests 4 equips amateurs classificats: Europa, Gavà, Badalona o Cerdanyola. En sumar un total de set equips, un dels amateus quedarà exempt -no podrà ser el Cerdanyola, a qui ja li va tocar aquesta sort fa dues rondes- i passarà directament a semifinals, els altres, rebran un equip de la Liga Adelante a casa. El dia del sorteig, la data de celebració d'aquests partits i el quadre final de competició encara estan per determinar per la Federació Catalana de Futbol.

L'inici del matx ha presentat un Ascó ben plantat, dominador de la pilota i perillós en pilotes penjades a l'àrea però que no han suposat ocasions clares. Per la seva banda, l'Europa ha jugat a la contra durant els primers moments. Al quart d'hora, el domini ha girat com un mitjó arran d'un remat de Guzman que ha obligat el porter Chiné a volar per evitar el gol. A partir d'aquí la pressió gracienca ha resultat més insistent.

Al minut 21 ha arribat el gol, un gol de murris. En una falta al mig del camp, l'Europa no ha demanat distància i ha executat el llançament ràpidament. Javi Lara ha posat la pilota en moviment per la cursa en profunditat d'Ignacio, qui ha apurat línia de fons i ha acabat fent la passada de la mort a Camacho. L'extrem ha marcat a plaer.

A la mitja hora, una bona pressió de Guzman i Camacho a la defensa i el porter ha forçat una pèrdua de pilota que no ha acabat en remat a porteria per ben poc. Pels asconencs, darrera opció del primer temps en un xut de Genís des de la frontal, molt desviat.

A la represa, nou minuts ha trigat el conjunt visitant en empatar. Córner servit per Cristino que Virgili pentina al primer pal per colar la pilota pel segon. Amb taules a l'electrònic, ritme de joc un pèl més lent per part de totes dues formacions. Progressivament, però, l'Ascó ha anat guanyant possessió i control, això sí, sense ocasions cantades.

Amb els múltiples canvis habituals en Copa Catalunya, el joc travat i l'absència de més gols s'ha arribat al final i a la decisió de l'equip classificat des dels onze metres. Aquí, l'Europa ha comès un error i l'Ascó dos, fet que ha condemnat el conjunt verd. Protagonisme per Rafa Leva, que ha aturat un llançament i ell mateix ha xutat i transformat el cinquè de l'Europa.

La fitxa tècnica

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Víctor Duran (Padilla, 25'), Alegre, Putxi, Ignacio (Vives, 80'), Javi Lara (Pastells, 80'), Poves (Javi Sánchez, 62'), Guzman (Nils, 62') i Camacho (Rovira, 62').

ASCÓ: Chiné (Fuertes, 57'), Roca (Sergi Galceran, 28'), Taranilla (Giribet, 62'), Edu Vives, Artur Gòdia, Gabernet, Virgili (Del Moral, 80'), Genís (Gerard Roigé, 62'), Munta (Pau Ripoll, 80'), Cristino i Socías.

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Terrassa), Assistit per Alejandro Cabezas Moya i Daniel Galera Serrano, del mateix col·legi.

TARGETES: Grogues a Alberto i Javi Lara (Europa) i a Taranilla, Artur Gòdia i Del Moral (Ascó).

GOLS: 1-0 (Camacho, 21'); 1-1 (Virgili, 54').

TANDA DE PENALS: Resultat de 4-3 per l'Europa. Comença xutant l'Europa: Javi Sánchez (GOL) / Roigé (GOL) / Padilla (FORA) / Edu Vives (ATURA Rafa Leva) / Vives (GOL) / Cristino (GOL) / Rovira (GOL) / Artur Gòdia (GOL) / Rafa Leva (GOL) / Del Moral (Xuta ALT).

INCIDÈNCIES: Partit de la tercera eliminatòria (vuitens de final) de la Copa Catalunya. Per l'Europa, el porter juvenil Pablo ha completat la convocatòria. Per l'Ascó l'ha completat Pere Bosquet. En la propera eliminatòria, per sorteig, l'Europa quedarà o bé exempt -i classificat per semifinals- o bé aparellat amb un equip de la Liga Adelante (Segona A). És la primera vegada que l'Europa arriba als quarts de final des que va guanyar el darrer títol de la Copa Catalunya el 1998.