Engreixant la maquinària

04 Agost 2018 Àngel Garreta
L'equip celebra el 0-1 transformat per Oumar L'equip celebra el 0-1 transformat per Oumar Àngel Garreta

L'Europa ha sumat el primer triomf de la pretemporada a Vilassar de Mar (0-2) en un partit efectiu on, especialment al primer temps, ha dominat joc i pilota.

Amistós · 19:30 hores · Mpal. Xevi Ramon · 100 espectadors

VILASSAR DE MAR
0 - 2 EUROPA

Els resultats a la pretemporada són, en essència, insubstancials. No afecten al rendiment en una lliga o en altres competicions a final de temporada. Els duels serveixen per anar trobant mecanismes de millora dels equips, però sempre és més dolç i reforça les conviccions fer-ho acompanyat de la victòria. L'Europa s'ha trobat amb el triomf en el tercer partit que ha disputat aquest estiu.

El domini de la pilota ha caigut, en essència general del primer temps, al cantó de l'Europa. Buscant els seus espais, el conjunt de David Vilajoana ha gaudit de la primera aproximació amb perill en un xut de Josemi que ha anat a parar al lateral de la xarxa. Al quart d'hora, falta servida des del cantó esquerre de l'atac que Oumar, entrant a rematar al vèrtex de l'àrea petita, ha desviat per fer el 0-1 davant el seu anterior equip.

Dos minuts més tard l'Europa podria haver ampliat distàncies en un error en el control de la pilota de Gamiz que ha aprofitat l'escapulat Martínez per robar el cuir i encarar la porteria de Pacheco. Mentre decidia per on resoldre el cara a cara amb el porter, Gamiz ha recuperat terreny i, lliscant per terra, ha acabat enviant la pilota a córner, impedint així el gol escapulat. L'Europa ha seguit dominant el primer temps però sense més profunditat en atac i tampoc patiment al darrere.

Als deu minuts de la represa una gran passada de Prats ha habilitat l'arribada de Sergi Monsó en un cara a cara davant Imanol que el jugador escapulat ha finalitzat amb un xut al cos del porter. Passat el minut 60 d'encontre els locals han agafat un xic més de protagonisme sobre la gespa però sense posar en problemes la porteria defensada, al segon temps, per Marc Priego.

L'opció més clara pel Vilassar de Mar, una rematada de cap de Fran a la sortida d'un córner i que ha marxat desviada. Al minut 80, un murri Sergi Monsó ha provocat un claríssim penal que el capità Alberto ha assumit com a llançador. El central escapulat ha xutat a l'escaire i, tot i que Imanol ha arribat a tocar amb els dits, no ha pogut amb la potent trajectòria de la pilota que, igualment, ha acabat al fons de la xarxa per signar el 0-2 definitiu.

VILASSAR DE MAR: Pacheco, Varese, Mahamadou, Gamiz, Barry, Edu, Joel, Mendoza, Cristian, Soufiane i Ferran Esteve... Han completat la convocatòria: Martí, Imanol, Fran, Algil, Granero, Ali, Nando, Isaac i Bargalló.

EUROPA: Joan Compte, Xavi Liébanas, German, Oumar, Josa, Elo, Martínez, Varona, Josemi, Guillen i Prats... Han completat la convocatòria: Cano, Alberto, Sergio Sosa, Marc Priego, Castell, Gabi, Xavi Camps, Alfons Serra, Sergi Monsó i Joan Castells.

ÀRBITRE: Sergi Jacas (Maresme), assistit per Santi Molina i Ignasi Bosca (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Martí (Vilassar de Mar).

GOLS: 0-1 (Oumar, 15'); 0-2 (Alberto -p-, 81').

Amistos de Pretemporada.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Uri, Torrentbó i Èric (amb molèsties) i Albert Martí (lesió).

Partit disputat al primer temps amb 37 graus de temperatura i sensació de xafogor de 41 graus. Millor ambient al tram final del matx.

Primer triomf de l'estiu. L'Europa ha disposat sobre el terreny de joc a la segona part a Sergio Sosa, migcampista a prova durant la pretemporada.