L'Europa guanya la primera volta

25 Maig 2015 Àngel Garreta
L'Europa fa un pas endavant en la primera eliminatòria L'Europa fa un pas endavant en la primera eliminatòria Àngel Garreta

En ple diumenge electoral, l'Europa es va presentar a la cita amb la promesa 'política' de guanyar el seu rival, el Jerez. El conjunt escapulat, en una gran primera part que ha merescut més premi, ha doblegat l'equip extremeny (1-0) i viatjarà a Jerez de los Caballeros amb l'eliminatòria a favor.

Play-off a 2a B (Anada 1/4 Final) · 24/05/15 (18 H) · Estadi Nou Sardenya · 2.100 espectadors

EUROPA 1 - JEREZ 0

Un Europa que ha recordat d'inici al de les tres darreres eliminatòries de la Copa Catalunya -on va sortir com una piconadora al coll del rival- ha marcat un dels gols més matiners del play-off d'ascens. Amb només dos minuts de joc, una jugada per banda dreta d'atac en combinació entre Padilla i Ignacio ha servit per veure com l'extrem ha centrat a l'àrea i la defensa del Jerez, en dues ocasions, no ha sabut refusar bé el perill. Javi Lara, el més atent de tots a la frontal, ha engaltat la pilota i ha fet entrar el cuir pel pal llarg del porter, directe al fons de la xarxa.

Part del públic no havia ocupat encara el seu lloc a l'estadi que l'Europa ja manava al marcador. Al minut 20, xut creuat de Poves que ha refusat el porter Álex, autèntic heroi del seu equip avui. Amb menys potència que al principi del matx, l'Europa ha dominat en tot moment el camp a nivell posicional i també la pilota a camp contrari. Al tram final, doble ocasió clara de l'Europa per poder ampliar diferències. Primer al minut 40 amb un xut a la mitja volta de Nils que ha obligat Álex a volar i treure un puny, però més determinant ha resultat el porter dels verd-i-negres uns minuts després quan Alberto, de cap a l'àrea petita, ha rematat a porteria i, quan ja es cantava el gol, la mà salvadora i gairebé inconscient del porter ha evitat el 2-0.

Millor posicionat que al principi del partit, el Jerez no ha deixat gaires espais per pensar als escapulats a la represa. No obstant, el conjunt extremeny, lluny de buscar l'empat de forma clara i decidida, ha preferit jugar per baixar el ritme de revolucions de l'Europa (ho ha aconseguit) i procupar sortir viu del Nou Sardenya i no rebre més gols per tal de poder jugar la carta de donar-li la volta a l'eliminatòria a Jerez de los Caballeros. El quadre escapulat, que no ha deixat de ser dominador en tot l'encontre, ha tingut moltes més dificultats creatives a la segona part.

Un xut ras, sec i creuat de Jorge Zafra al minut 66 ha estat la millor ocasió dels visitants en tot el matx. El Jerez ha gaudit d'algunes faltes, córners i pilotes penjades a l'àrea gran que no han posat en cap problema a Rafa Leva. En definitiva l'Europa ha estat clarament superior a un equip que ha acusat molt desgast físic, notablement visible al tram final, però que ha sortit viu de l'estadi. Un bon partit d'un Europa que es mostra ferm en l'inici d'aquest, esperem, llarg camí de promoció.

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi (Guzman, 77'), Ignacio, Javi Lara, Poves (Rovira, 69'), Padilla i Nils (Camacho, 61').

JEREZ: Álex, Pedro Oliva, Héctor Gallego, Jesús Cruz, Barrero, Toboso (Parra, 88'), Juan German, Jorge Zafra, Javi Bolaño, Oli i Chema.

ÀRBITRE: Antonio Monter Solans (Aragó), assistit per José Manuel Abadías Lafuente i Pedro Barrio Menoyo (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues Padilla (Europa) i a Juan German, Jorge Zafra i Chema (Jerez).

GOL: 1-0 (Javi Lara, 2').

Primer precedent entre tots dos equips a la història.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Sánchez, Víctor Duran, Valderas i Cócera (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alegre i el porter Sergio / Pel Jerez han restat a la banqueta: Víctor Aguinaga, Miguel Pérez, Javi Ramos i el porter Jesús.

Partit disputat sota una agradable temperatura de primavera. Ni vent ni calor.

Partit d'anada de la primera eliminatòria (duel directe entre tercers de la lliga regular) del play-off d'ascens a Segona B. Al sorteig de camp el capità Àlex Cano ha entregat un banderí de l'Europa al capitá del Jerez, Barrero, amb motiu de la primera visita oficial de l'equip verd-i-negre a Gràcia. Aquest primer duel de play-off ha comptat amb la presència de 2.100 espectadors. Debut com a delegat del Primer Equip d'Andreu Sánchez, delegat del Juvenil A, qui ha ocupat el lloc, per un dia, d'Albert Benet, absent per obligacions en una taula electoral.