L'Històrics de les sorpreses

El Granollers ha aconseguit el bitllet per a les semifinals El Granollers ha aconseguit el bitllet per a les semifinals Àngel Garreta

Diuen que l'Històrics té de bonic que és imprevisible i que els més petits tomben els més grans. De moment dit i fet en dos dies de competició. L'Europa i el Badalona han quedat 'out' de les semifinals, ronda on s'ha colat el Granollers.

XXXè Torneig d'Històrics (Grup 2) · 04/08/15 · Inici 18 hores · Municipal del Guinardó · 450 espectadors

GRANOLLERS 0 - 0p
 BADALONA 0 - 1 GRANOLLERS
 BADALONA 1 - 1 EUROPA

El Júpiter va donar la sorpresa dilluns, al grup 1, deixant pel camí el nou i potent Vilafranca i el Cornellà de Segona B. Ahir, al grup 2, ho va fer el Granollers, eliminant els dos escapulats: Europa i Badalona. El conjunt gracienc no perd un partit d'Històrics des del 2007 (pel camí 5 triomfs i 5 empats), però només va aconseguir passar la fase de grups el 2010, quan va sumar l'únic títol d'aquesta competició a les seves vitrines. Unes xifres que demostren un bon paper de forma molt seguida i, a la vegada, un gran infortuni.

Primer partit de 45': Granollers

Els primers deu minuts de l'inici del triangular entre Granollers i Europa van disputar-se sense dominador clar. Al minut 20, Fran Bea va posar a prova els punts del porter Joan de falta directa. Les úniques aproximacions clares del conjunt gracienc tenien lloc a pilota aturada mentre que el Granollers va tenir la més clara al minut 21, en una rematada a boca de canó de Didi que Alegre, sota pals, va refusar amb les cames. Amb empat al final del partidet, es va xutar una tanda de penals al millor de tres per si hi havia triplet empat al final del dia. El protagonista indiscutible, el porter gracienc Fer, que va aturar dues de les tres penes màximes per deixar l'Europa descansant pel tercer partit i fent quedar-se al Granollers, com a perdedor de la tanda, a disputar el següent partit.

Segon partit de 45': Badalona

Amb el Granollers donant la campanada contra els badalonins (0-1), l'Europa ja sabia quin objectiu tenia en el darrer encontre: guanyar. Qualsevol triomf per qualsevol marcador li donava la classificació (donat que empataria a punts amb Granollers però tindria la tanda de penals a favor). Tot el que fos un empat o triomf d'un Badalona ja eliminat, classificava el Granollers, com així va resultar. Només començar l'equip de Poch ja va haver d'anar a remolc, donat que al segon minut de joc, un remat a la mitja volta de Joan Grasa, ajustat al pal i impossible d'aturar, va significar l'1-0 pel Badalona.

Al minut 21, Dot va refusar sota pals una rematada de cap d'Akrong. L'Europa va veure sis minuts després com Fran Grima feia un clar penal no xiulat sobre Alegre. L'Europa havia de fer dos gols i, tot i passar a dominar el partit, la primera diana no arribava... fins que va caure al minut 40, mig de retruc, en rebotar la pilota sobre Alberto dins l'àrea i agafar a contrapeu el vetarà porter Morales. Restaven cinc minuts de rellotge per intentar desfer l'1-1 i passar a semifinals, però res va moure el marcador i amb el xiulet final el Granollers se sumava al Júpiter per disputar la primera semifinal del proper dissabte. L'Europa haurà de lluitar per aquest trofeu d'estiu en una altra edició.

La fitxa tècnica dels tres partits

GRANOLLERS: Joan, Ramón Suàrez, Eloi, Font, Burgos, Didi, Roger, Novo, Riki, Sergio i Marcelo.

EUROPA: Fer, Rubi, David López (Alberto, 27'), Cano, Alegre, Fran Bea, Pedro Bilbao, Padilla, Abel Rita, Josa i Lozano.

ÀRBITRE: Galera Serrano, assistit per Muñoz Baquero i Díaz Díaz.

TARGETES: Grogues a Font (Granollers) i a Cano i Alberto (Europa).

GOLS: cap.

PENALS: (1-3) · Al millor de 3 penals. Comença la tanda l'Europa: Padilla (GOL) / Novo (atura Fer!) / Cano (GOL) / Burgos (atura Fer!) / Fran Bea (GOL) / Didi (GOL).

________________________________________________________________

BADALONA: Marc Vito, Carroza, Fran Grima (Canelada, 22'), Amantini, Olmeda (Morgado, 22'), Toni Lao, Josemi Perona, David Jiménez, Raillo, Matheus (Eugeni, 22') i Bermúdez.

GRANOLLERS: Ortega, Duran (Marcelo, 40'), Eloi, Font (Sergio, 30'), Burgos (Ramon Suàrez, 21'), Didi (Riki, 17'), Gil, Héctor (Roger, 34'), Bellavista, Bauli i Peke.

ÀRBITRE: Díaz Díaz, assistit per Galera Serrano i Muñoz Baquero.

TARGETES: Groga a Josemi Perona (Badalona).

GOLS: 0-1 (Duran, 6').

BADALONA: Morales, Fran Grima, Canelada, Maestre, Xavi Civil, Eugeni (Carroza, 30'), Joan Grasa, Akrong, Morgado (Raillo, 38'), Josemi Perona (Amantini, 21') i David Jiménez (Toni Lao, 15').

EUROPA: Gianni, Cano, Alegre, Alberto, Dot, Uri, Rovira, Àlex Fernández, Poves (Abel Rita, 44'), Guzman i Nils.

ÀRBITRE: Muñoz Baquero, assistit per Galera Serrano i Díaz Díaz.

TARGETES: Grogues a Fran Grima, Canelada, Morgado i Carroza (Badalona) i a Cano, Alegre, Uri i Àlex Fernández (Europa).

GOLS: 1-0 (Joan Grasa, 2'); 1-1 (Alberto, 40').

Partits triangulars de la fase de grups de la XXXa edició del Torneig d'Històrics, disputada al Municipal del Guinardó.

Per l'Europa no va poder formar part de la convocatòria: Montoro (lesionat).

Cap jugador convocat es va quedar sense jugar.

Partit disputat a bona temperatura i sense incidències meteorològiques extremes. Calor al primer partit i clima més suau en els altres dos.

Debut en partit amistós del darrer fitxatge de l'Europa, Abel Rita.