Millors però sense gol

Un derbi, com sempre, molt disputat Un derbi, com sempre, molt disputat Àngel Garreta

L'Europa no va poder classificar-se per la final del Torneig d'Històrics després de caure per la mínima davant el Sant Andreu (1-0).

Torneig d'Històrics · Semifinal · 05/08/23 · 21 h. · Estadi Nou Sardenya · 1.500 espectadors

SANT ANDREU
1 - 0 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Malgrat dominar més la pilota i la major part de les fases del joc, l'Europa, que va tenir més clares ocasions de gol que el seu rival, va pecar de falta d'encert de cara a porteria. Un solitari gol del quadribarrat Forgas al primer temps va decidir el derbi.

Sota un ambient i una assistència de públic més pròpia de la lliga que d'un torneig de pretemporada del mes d'agost, Sant Andreu i Europa van demostrar que un derbi sempre és un derbi sota qualsevol circumstància. La primera ocasió del matx, per part del quadre andreuenc: pilota entre centrals per a Forgas qui, tot sol i de forma incomprensible, va enviar el seu xut des de la frontal de la petita per sobre el travesser.

L'Europa va trigar en gaudir d'ocasions, però quan ho va fer en va tenir les millors. Al minut 19, Aliaga va provar un precís xut creuat que va acabar a córner. Servetti i Julen no es van entendre dins l'àrea en la següent acció gracienca. El mateix Julen ho va provar des de la frontal poc després. Quan millor estava l'Europa va arribar el decisiu gol del matx: una ràpida jugada per l'esquerra finalitzada, aquest cop sí, per Forgas.

En els darrers instants de la primera meitat, l'Europa va gaudir de dues opcions clares d'empat. Primer, Aliaga va provar un golàs des de 40 metres i un minut més tard va ser Servetti qui gairebé fa el gol de l'estiu en rematar de xilena una centrada d'Aliaga. La seva acrobàtica rematada no va trobar el pal llarg per dos metres.

Segona Part

Segona meitat gairebé de monòleg gracienc. Ja des del primer minut, ocasions de gol, com un xut de Nolla que va buscar l'escaire i el que porter va refusar a córner. Àlex Pla, des de la frontal, ho va provar quatre minuts més tard amb el mateix desenllaç. El derbi es va escalfar quan, en una acció per banda, Pochito va rebre una forta càrrega de Bezis i el jugador quadribarrat va topar contra el pal d'una porteria de futbol 7. Malgrat la tensió a la gespa, protestes i alguna cartulina groga, el jugador, que va ser traslladat en llitera, va finalitzar la jornada en perfecte estat.

L'acció més clara per forçar l'empat va arribar al minut 84, quan Àlex Pla va posar al segon pal un servei de falta molt obert i on Ferrer, al vol, va rematar massa fluix davant el porter, qui va poder reaccionar per enviar el cuir a córner. Fins el final i dins els quatre minuts de temps afegit del matx, cap altra acció va poder forçar un empat que hauria dut la tria del finalista a la tanda de penals. En global, molt bona imatge i sensacions de l'Europa en els dos dies de participació del Torneig d'Històrics.

SANT ANDREU: Jaime, Castillo, Guzman, Forgas, Gallego, Méndez, Iker, Alexis, Toni Paredes, Pelegrín i Josu... També van jugar: Sergi Benítez, Nil, Vives, Pau Rosales, Pau Darbra, Albertito, Pochito, Sergi Serrano, Genís, Martí Alonso i Pablo.

EUROPA: Álvaro, Julen, Servetti, Aliaga, Iván Bravo, Pau López, Castell, Borikó, Noel, Morlans i Manel... També van jugar: Marc Vito, Bezis, Mario, Cano, Campeny, Sergi, Adnane, Nolla, Ferrer, Àlex Pla i Michael.

ÀRBITRE: David Caro Gallardo (Maresme), assistit per Guillem Parera Gaspar i Andreu Portero Selles.

TARGETES: Grogues a Pelegrín, Albertito, Pau Rosales i el tècnic Xavi Molist (Sant Andreu) i a Pau López i Bezis (Europa).

GOLS: 1-0 (Forgas, 38').