Pas amb solvència a la Copa Catalunya

L'Europa va eliminar l'Espanyol B de la primera ronda de la Copa Catalunya en el primer partit oficial disputat a l'exili de Santa Coloma de Gramenet. El resultat final, 1-0 pels graciencs.

Copa Catalunya 2015 (1a eliminatòria) · 03/08/14 (19 H) · Nou Municipal de Santa Coloma · 300 espectadors

EUROPA 1 - ESPANYOL B 0

Millor inici oficial de la temporada impossible. L'Europa ha disputat aquesta tarda la primera eliminatòria de la Copa Catalunya 2014/2015 i ha passat ronda després de superar un Espanyol B de Segona B i molt més rodat aquest estiu però que no ha pogut demostrar aquesta condició. No ho ha fet perquè davant s'ha trobat amb un Europa que, anant de menys a més i fent-se amo i senyor del segon temps complet, ha merescut passar ronda. Seriós i treballat partit dels escapulats en un partit històric, que representa el primer com a local en un partit oficial al Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet, la que serà la 'nova casa' gracienca durant l'exili per obres del Nou Sardenya.

Ha començat dominant l'Espanyol B la possessió de la pilota i ha aconseguit executar un parell de serveis de cantonada consecutius en els primers minuts. Semblava que el pes de l'encontre seria blanc-i-blau però les forces s'han començat a nivellar passat el quart d'hora. La primera opció clara del partit, al minut 22, quan Koke no ha refusat amb encert una pilota disputada per alt amb Alberto. El rebot ha caigut malament per Rovira, agafat a contrapeu, qui no ha pogut dominar la pilota amb la porteria gairebé buida. Per part del conjunt perico, Pirulo ha provat un xut ras i sec, desviat, cinc minuts més tard.

La primera part no ha tingut grans ocasions, però ha anat guanyant fluidesa en el joc en el seu tram final. Al minut 34, Oriol Dot ha apurat la línia de fons i ha caigut davant la pressió de Pirulo. Els escapulats han reclamat penal en una jugada dubtosa. Als darrers minuts, l'Europa no ha patit gairebé cap ofensiva de l'Espanyol B i amb taules al marcador s'ha arribat al descans. Domini de l'Europa des de l'inici de la represa. L'equip ha mostrat la confiança guanyada durant el primer temps per fer-se gran durant el segon.

Tot i que l'Espanyol B ha començat la segona meitat endurint el joc (clarament Aarón s'ha lluirat d'una segona i merescuda groga per una forta entrada i ha acabat substituït), l'Europa no ha fet cap pas enrere. Després d'iniciar-se el reguitzell de canvis en un i altre equip ha arribat el gol de l'Europa. Una passada en llarg cap a Ignacio semblava franca per a Héctor Rodríguez. El defensa no s'ha posat d'acord amb el seu porter, que també ha sortit a refusar, i l'embolic l'ha aprofitat Ignacio per posar la cama i el cos i impactar la pilota cap a porteria. Aquesta, lentament, s'ha colat al fons de la xarxa. Amb el marcador a favor l'Europa, lluny d'especular, ha buscat el segon.

Bones i ràpides combinacions en atac entre Poves, Ignacio i Camacho, en diverses ocasions, han fet vibrar el públic desplaçat a Can Peixauet. Darrere, malgrat que l'Espanyol B ha intentat xucs secs a càrrec de Pol Llonch i Carmona (aquest rebent la resposta d'un sempre atent Rafa Leva), l'Europa no ha patit gairebé en cap instant i jugada pel desenllaç final del marcador. La següent ronda, diumenge dia 10 d'agost, al mateix escenari i la mateixa hora (les set de la tarda), contra el Castelldefels, vencedor de l'eliminatòria contra el Nàstic de Tarragona.

La fitxa tècnica

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Víctor Duran, Alberto, Pastells (Alegre, 57'), Putxi, Rovira (Camacho, 57'), Javi Lara (Vives, 57'), Javi Sánchez (Poves, 52'), Guzman (Padilla, 57') i Nils (Ignacio, 52').

ESPANYOL B: Koke, Correa, Héctor Rodríguez, Aarón (Rayllo, 49'), Ángel Martínez, Traoré (Adri Carmona, 58'), Pol Lirola (Iván Sales, 70'), Pol Llonch, Mamadou, Jairo i Pirulo (Marc Roca, 58').

ÀRBITRE: Arnau Llopart Carbó (Barcelona). Assistit per Carlos Sidoine Farfán i Josep Vilaró Alarcón.

TARGETES: Grogues a Vives (Europa) i a Aarón i Ángel Martínez (Espanyol B).

GOLS: 1-0 (Ignacio, 60').

INCIDÈNCIES: Primer partit de la pretemporada i també primer de caràcter oficial. Estrena en partit de competició oficial, com a local, al Nou Municipal de Santa Coloma. També primer precedent contra un filial en Copa Catalunya -des d'enguany poden prendre part aquests equips de la competició absoluta-. Encontre jugat a les 19 hores sota una forta calor.