Primer test superat amb nota!

11 Agost 2022 Xavi de la Ossa
Andrea Porta i Manau, protagonistes a la segona part, celebren el gol de la remuntada Andrea Porta i Manau, protagonistes a la segona part, celebren el gol de la remuntada Xavi de la Ossa

L'Europa obre la pretemporada amb una victòria per 1-2 amb remuntada inclosa davant un AEM que aquest any competirà a la Segona Divisió.

Pretemporada · 11/08/22 · 20 h. · Municipal Recasens

AEM 1 - 2 EUROPA

bannercroniquesfemeni

El Primer Equip femení ha tornat a l'acció en el primer partit de pretemporada. Davant tot un AEM, que competirà a la segona màxima categoria estatal, les escapulades s'han retrobat amb les millors sensacions després de la derrota per 3-0 en el partidet d'entrenament davant el Levante Las Planas. En els encontres de preparació el resultat no és la part important i aquest cas no és diferent, tot i que la victòria ha acabat caient de la banda europeista després de remuntar l'1-0 en contra en una gran segona part de l'equip.

Primera Part

Els primers minuts de matx han estat generosos amb el record per l'Europa, ja que s'ha vist un equip amb clares intencions ofensives i molt intens en la pressió. L'AEM s'ha vist sorprès pel plantejament escapulat i ha optat per jugar pilotes en llarg, tallades per una atenta defensa liderada per Júlia, qui s'ha fet un fart de tallar accions de perill rival.

El cuir a les botes europeistes havia de traslladar-se en ocasions de perill i així ha estat abans dels deu minuts quan Pili Porta ha provat un tir llunyà que ha blocat Laura Martí. Les lleidatanes han respost amb ocasió de Laura, exfutbolista escapulada a les files de l'AEM aquesta temporada, però la línia defensiva gracienca ha tornat a estar molt atenta.

Poca història més ha oferit una primera part que ha deixat una ocasió més per equip amb un tir d'Abad per l'Europa i una nova rematada de Laura sobre la porteria d'Alba que ha marxat desviada.

10 canvis ha introduït Joan Bacardit a la segona meitat (a excepció de Neus, que ha entrat per Blanca a la primera) sobre el Recasens. Una pilota al travesser d'Andrea ha advertit l'Europa, que al minut 49 ha encaixat l'1-0, obra també d'Andrea, després d'una acció lleidatana a la frontal que ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa.

El guió de partit, però, no ha variat respecte a la primera meitat. L'Europa ha continuat exercint la pressió sobre el rival comandat per una Andrea Porta que ha jugat en punta d'atac, Queralt a la mitjapunta repartint joc i dues bandes molt potents amb Manau i Sara per la dreta i Maya (nova incorporació pel Juvenil A) a l'esquerra.

Un travesser de Sara i una rematada fora de Peque han estat les accions prèvies a l'empat de Manau, qui ha aprofitat una centrada per banda esquerra i diversos rebots per fer gol. Sense quasi temps per pair el primer, la mateixa Manau ha marxat per banda dreta i ha centrat per l'arribada d'Andrea Porta i el segon. La capitana n'ha tingut un altre de molt clara a centrada de Maya, però el marcador ja no s'ha mogut. Primera victòria en el primer test i a pensar en l'Espanyol.

AEM: Laura Martí, Chibita, Nadia, Iris, Mariajo, Patri, Yiyi, Jeni, Laura, Abril i Meritxell... Han completat el partit i la convocat+oria: Reina, Cristina, Astrid, Lara, Andrea, Astudillo, Tamara i Anita.

EUROPA: Alba, Moyano, Júlia, Chami, Pili Porta, Bové, Farreras, Blanca, Magda, Clara i Abad... Han completat el partit i la convocatòria: Janet, Queralt, Andrea Porta, Sara, Peque, Ramos, Manau, Carla, Maya, Neus i Paula López.

ÀRBITRE: Coral Couso Cuadrado (Barcelona), assistida per Mireya Melero Pérez (Aragó) i Carla Recasens Cabayol (Osona).

TARGETES: cap.

GOLS: 1-0 (Andrea, 49'); 1-1 (Manau, 72'); 1-2 (Andrea Porta, 79').

Primer amistós de pretemporada.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Jou (lesió) i Fati (motius personals).

Partit disputat amb calor.

Manau i Andrea Porta s'estrenen com a primeres golejadores de la pretemporada. Debut amb la samarreta de l'Europa en partit amistós per Maya, del Juvenil A.