Un empat de menys a més

21 Agost 2021 Àngel Garreta
Alfons Serra lluita amb l'exeuropeista Carlos Cano Alfons Serra lluita amb l'exeuropeista Carlos Cano Àngel Garreta

Dues parts ben diferenciades al Vilafranca-Europa (1-1) on el conjunt de David Vilajoana podria haver decantat el partit.

Pretemporada ·21/08/21 · 19 h. · Mpal. de Vilafranca · 60 espectadors

VILAFRANCA
1 - 1 EUROPA

bannercroniquesfemeni

Un gol al primer minut ha posat per davant un Vilafranca molt millor i vertical al primer temps davant un Europa que s'ha tret la son de les orelles a la represa on ha empatat el partit i podria haver-lo convertit en una victòria al tram final.

Un minut de joc i primer gol del partit: En una jugada ofensiva del Vilafranca, Pol Via ha trobat espai pel mig de la defensa i, entrant ben encarat a l'àrea, ha picat a l'esquerra de Sergio, qui tot i tocar la bola amb la punta del peu no ha pogut evitar l'1-0. El mateix Pol Via ha provat sort cinc minuts després des de la frontal, sense encert.

L'Europa ha reaccionat amb dues ocasions seguides als minut 11 i 12. Primer, Pau López no ha engaltat bé a l'àrea gran una centrada de David Jiménez i, acte seguit, un xut des de la frontal de Javi Solsona ha sortit fregant el pal. Al minut 20, xut forçat de David Jiménez dins l'àrea que ha acabat picant al bell mig del travesser quan ja es cantava l'empat.

Un xut sec de Collado ha estat la rèplica d'un Vilafranca més intens als primers 45 minuts. Al minut 40, l'assistent ha anul·lat un gol a l'Europa per fora de joc -impossible de concretar des de la posició de cronistes- després d'enviar Àlex Cano una pilota al fons de la xarxa en una rematada de cap com a resposta a un servei de falta lateral de David Jiménez.

Al descans l'equip era conscient que, per molt amistós d'estiu que fos, calia pujar una marxa més al partit. Dit i fet: la segona part ha estat un monòleg escapulat, en especial pel que fa a patir en defensa, on hi ha hagut zero ocasions clares en contra i molt minses arribades a la frontal del Vilafranca.

L'Europa ha gaudit de molta més pressió a dalt, velocitat per les bandes i profunditat en el joc. Una mitja volta d'Àlex Cano a l'àrea gran, amb una rematada molt forçada, ha estat la primera aproximació amb cert perill, seguit d'un córner en curt, assajat, on David Jiménez ha acabat buscant una rosca que ha sortit massa alta.

El merescut premi a la insistència escapulada ha arribat al minut 69, quan l'Europa ha acaçat un refús a zona de tres quarts i la passada en profunditat, previ deixar-la passar Prats, ha acabat amb un xut sec i potent de Jordi Cano, creuat al pal llarg, que s'ha convertit en l'empat. L'Europa ha gaudit de més ocasions per desfer l'igualada, com una rematada tot sol de Ricki Vidal que ha sortit fora i, ja en l'afegit, una centrada que s'ha passejat per l'àrea petita i on no han arribat a connectar la pilota per poc ni Prats al mig de l'àrea ni Ricki Vidal al segon pal.

VILAFRANCA: Xavi, Dani Sánchez, Pluvins, Escofet, Collado, Romo, Bioque, Max, Èric Via, Pol Via i Acedo... Han completat el partit i la convocatòria: Carlos, Pujó, Villegas, Illescas, Cano, Casamayor, Abel, Haki, Liao i Crivillé.

EUROPA: Sergio, Sergi Pastells, Àlex Cano, Jordi Cano, Javi Solsona, David Jiménez, Marc Esteban, Pau López, Castell, Alfons Serra i Pol Morlans... Han completat el partit i la convocatòria: Troya, Alberto, Prats, Dani Gonzálbez, Alan, Chava, Ricki Vidal, Kengo, Elhadji, Víctor Vilajosana i Arnau Campeny.

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental), assistit per Èric Martín Hernández (Vallès Occidental) i Joan Cols Ràfols (Penedès-Garraf).

TARGETES: Groga a Prats (Europa).

GOLS: 1-0 (Pol Via, 1'); 1-1 (Jordi Cano, 69').

Cinquè partit de la pretemporada.

Partit disputat a bona temperatura.

Ha jugat per primera vegada amb l'Europa en partit amistós Alan, futbolista argentí a prova.