Semifinalistes de la Copa Catalunya!!!

11 Juny 2017 Redacció
El Femení A segueix fent història El Femení A segueix fent història Josep Maria Clemente

El Femení A supera el Sant Gabriel al Nou Sardenya per 4-3 i treu el seu quart bitllet de la història per disputar les 'semis' de la Copa Catalunya.

Copa Catalunya 2017 · 1/4 Final · 11/06/17 · 18 hores

4 - 3 SANT GABRIEL

No hi ha millor manera possible de posar el punt i final a una temporada que l’europeisme guardarà en el record. Després de lluitar durant bona part de la lliga per l’ascens, el Femení A ha obtingut el passi a les semifinals de la Copa Catalunya després de vèncer el Sant Gabriel en un partit que ha viscut dues parts ben diferents.

Els primers 45 minuts, possiblement els millors del curs, han estat una oda al futbol ofensiu, atractiu i eficaç per part de les noies d’Àlvaro del Blanco que han marxat al descans amb un contundent 4-0. En la primera aproximació, al primer minut, la portera visitant ha salvat sobre la mateixa línea de gol un potent xut llunyà de Carla. Al quart d’hora d’enfrontament Andrea Porta ha forçat un penal que ella mateix s’ha encarregat de transformar fent l’1-0. Poc ha durat l’alegria local ja que, cinc minuts més tard, Mireia ha comès penal en una acció calcada a la del primer gol. Tot i això, el desenllaç ha estat ben diferent ja que la mateixa portera escapulada ha aturat amb les cames.

Amb el pas dels minuts la superioritat local s’ha fet més evident. Triangulacions constants, llargues possessions de pilota i arribades amb perill com la que ha protagonitzat l'Europa en el minut 24. Sonia, amb una gran jugada personal, ha arribat a línea de fons però la seva centrada no l’ha pogut rematar amb encert Pili. Vuit minuts més tard, Clara no ha perdonat. Novament Sònia ha iniciat l’atac, Pili ha assistit i la davantera ha superat Alba amb un suau toc de pilota. L’Europa ha volgut sentenciar l’eliminatòria abans del descans i, a priori, semblava que ho havia aconseguit ja que en el minut 41, de nou Clara, ha batut la porteria adrianenca amb un xut que la defensa local ha desviat. Just amb el temps complert, Andrea ha estat la més llesta en aprofitar des del interior de l’àrea un refús d’Alba per a fer pujar el 4-0 en el marcador.

El segon acte, però, ha estat ben diferent, almenys en l’eficàcia de cara a porteria. El Sant Gabriel ha donat un pas endavant buscant un gol que els hi donés esperances i, en el minut 52, Pou l’ha evitat sobre la mateixa línea de gol. Un primer avís de que el partit no estava sentenciat. El conjunt gracienc, tot i que no ha renunciat a l’atac en cap moment, ha volgut calmar el ritme de partit a través de la pilota però el conjunt visitant ha competit fins el darrer minut gràcies a dues dianes de Laura Chamizo, ambdues des de més de 35 metres, i una de Laura Galceran amb un col·locat servei de falta a la base del pal dret de la porteria de Mònica. Malgrat el 4-3 el Femení A ha sabut patir en els darrers instants d’eliminatòria i marxa de vacances amb un gran premi, la classificació per a les semifinals de la Copa Catalunya. Així doncs, la temporada 2017/2018 començarà amb un duel d’alçada: FC Barcelona-CE Europa el proper mes d’agost.

EUROPA: Mireia, Anabel (Zaira, 60’), Kaky, Pou, Julia (Nuria, 50’), Castilla (Abril, 60’), Carla, Pili (Alcocer, 60’), Andrea (Eybis, 50’), Sonia i Clara (Granados, 50’).

SANT GABRIEL: Alba, Lara, Marta, Malena, Cristina, Adriana, Lydia, Laura Chamizo, Elena, Laura Galceran i Aina.

ÀRBITRE: Cecilia Muñoz Di Giovambattis, assistida per Andrea Tena i Iria Pujol.

TARGETES: Grogues per Miria i Carla (Europa) i Alba i Lydia (Sant Gabriel).

GOLS: 1-0 (Andrea, 14’); 2-0 (Clara, 32’); 3-0 (Clara, 41’); 4-0 (Andrea, 45’); 4-1 (Laura Chamizo, 63’); 4-2 (Laura Galceran, 76’); 4-3 (Laura Chamizo, 89’).

Copa Catalunya 2017.

1/4 de Final a partit únic. Quarta classificació de la història per a semifinals.