El desordre s'emporta dos punts

L'Europa no ha pogut retallar-li punts al líder L'Europa no ha pogut retallar-li punts al líder Arxiu CE Europa (Eva Hernández)

El Filial, que si hagués guanyat hauria retallat distàncies amb el Fontsanta, va deixar escapar una oportunitat immillorable (4-4 amb el Sant Pere Nord). En el primer partit en què els escapulats van encaixar quatre gols, van escapar-se dos punts d’or. Imprecisos i poc ordenats en fase defensiva, als visitants els va salvar la pólvora en els últims metres.

Lliga · Jornada 21 · 21/02/15 (17:30 H) · Municipal Sant Pere Nord · Crònica: Martí Puig

SANT PERE NORD 4 - EUROPA 4

Els de Vilajoana segueixen, tot i això, còmodament instal·lats en la segona posició. Va començar bé el partit l’equip escapulat. Diverses ocasions i bones sensacions semblaven indicar que la victòria podia fins i tot ser còmoda. Carlos i Cuadrado van gaudir de les primeres oportunitats i cada córner a favor suposava perill per a la porteria local. Però el futbol premia l’efectivitat i el Sant Pere Nord va aprofitar la primera que va tenir. Un centre des de banda esquerra el va rematar de cap des de l’àrea petita Gabriel per fer pujar el primer gol al marcador.

L’Europa va però encaixar bé el primer cop i va reaccionar ràpidament. Un córner picat en curt el va aprofitar Antonio per fer un gran centre que Carlos va enviar al fons de la xarxa. Amb el resultat d’empat s’arribaria al marcador, però les sensacions seguien sent millors per a l’equip visitant. Els locals no s’havien tornat a acostar a la porteria. El segon temps començava per a l’Europa de la pitjor manera possible. Tot just iniciar-se, Ibra va aprofitar el rebuig d’una falta frontal que Enric no va poder blocar. Es començava malament, però la reacció va ser impecable. Una passada llarga de Cuadrado tan sols dos minuts després la controlava Carlos amb el pit i la rematava tot seguit a l’escaire. Quatre minuts després de l’empat era Cuadrado qui avançava els locals creuant amb potència la pilota al pal llarg.

Però el partit era una bogeria i en la mitja hora restant encara es veurien tres gols. Empataria el Sant Pere Nord aprofitant Xavier una centrada rasa des de banda dreta per batre per baix Enric. I el quart dels locals va ser dels més al·lucinants que es poden veure en un camp de futbol: un desplaçament en llarg a banda de rabona i de primeres acabaria amb un centre rebotat que Ibra culminava amb una xilena. El filial, desconcertat, va mirar al marcador: 4-3. Restava però un quart d’hora i l’equip visitant no es va donar, ni de bon tros, per vençut. Amb més cor que cap, més ganes que joc i oportunitats, els escapulats van anar fent recular l’equip local.

A un minut del final va arribar la recompensa. Rodon va fer una gran passada a Martí que, sol, des de banda dreta, va intentar una passada de la mort. La pilota va ser rebutjada pel porter i va quedar morta per a Nacho que, amb molta tranquil·litat, va signar l’empat. L’Europa va poder doncs sumar només un punt, que resulta més aviat amarg. Però va lluitar fins a l’últim minut i es va endur una recompensa que, en circumstàncies normals, hauria sigut major.

SANT PERE NORD: Santi, Néstor, Henry, Joaquín, Òscar, Brian (46’), José Luis (Juanma, 82’), Ibra, Gabriel (Gerard, 61’), David (Aitor, 76’), Àlex (Marc, 46’).

EUROPA: Enric, Guillem, Kevin, Alberto (Cuadri, 46’), Fidi, Carlos Chipantasi, Antonio (Rodon, 65’), Víctor (Martí, 65’), Cuadrado (Nacho, 65’), Carlos, Valdés (Jordi, 50’).

ÀRBITRE: Bel Yanim El Baraka (Penedès-Garraf).

TARGETES: Grogues a Òscar, Joaquín, Xavier i Gerard (Sant Pere Nord). Doble groga a Ibra (Sant Pere Nord).

GOLS: 1-0 (Gabriel, 12’); 1-1 (Carlos, 20’); 2-1 (Ibra, 46’); 2-2 (Carlos, 48’); 2-3 (Cuadrado, 52’); 3-3 (Xavier, 65’); 4-3 (Ibra, 73’); 4-4 (Nacho, 89’).