Homenatges i debuts per posar la cirereta del pastís a la temporada

L'Europa tanca la lliga amb triomf L'Europa tanca la lliga amb triomf Àngel Garreta

Un juvenil titular i que obre el marcador amb un bon gol. Un jugador històric amb pocs minuts enguany que fa la diana de la sentència (2-0 contra el Vilassar de Mar) i tres juvenils més que debuten oficialment amb el Primer Equip. Poques coses més romàntiques es poden demanar per acabar la lliga.

Lliga (Jornada 38) · 17/05/15 (12 H) · Estadi Nou Sardenya · 450 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 2 - VILASSAR DE MAR 0

Matí d'homenatges al Nou Sardenya (als millors jugadors segons les penyes, a l'speaker i fins i tot a l'àrbitre!) com acompanyament d'un partit intrascendent pel que fa a la classificació però que ha servit per fer arribar l'Europa al play-off en bona dinàmica de joc i resultats i amb menys pressió que els dos anys anteriors.

Als nou minuts ha arribat la primera acció clara del matx, en una falta directa de Rovira que ha sortit fregant la creueta. El partit, sense la tensió de la importància dels punts en joc, s'ha desenvolupat a un ritme competitiu però tranquil. Passat el quart d'hora, moment especial per a Lozano, el jove juvenil que ja va debutar la setmana passada al derbi contra el Martinenc. Rebent en profunditat i guanyant la posició amb el cos, Lozano ha entrat a l'àrea i de xut creuat ha superat l'oposició del porter, fent l'1-0. Avui debutava davant el seu públic, com a titular a Tercera Divisió i ha signat una estrena millor impossible.

Al minut 26, primera de les rematades al pal en la matinal d'avui. En una contra, Javi Lara ha obert per a Guzman i aquest ha centrat a l'àrea petita on Rovira ha engaltat la pilota de primeres fent-la rebotar al travesser. A la mitja hora, Lozano, de cap, ha enviat una rematada fregant la creueta. Malauradament, la matinal d'avui no ha pogut ser completa pel jove davanter del Juvenil A, donat que Lozano ha notat molèsties als isquiotibials i ha hagut de cedir el seu lloc al camp al minut 36 a un altre debutant de l'equip juvenil de Lliga Nacional, Marc Soto.

El propi Soto, al minut 40, ha centrat a l'àrea per a la rematada de Javi Lara, qui ha vist com el porter Miguel, amb una mà, ha salvat el que ja semblava ser el 2-0. L'Europa ha estat dominador absolut de l'encontre en tot moment i ha merescut millor rendiment de les seves ocasions abans d'enfilar el túnel de vestidors.

Als sis minuts de joc, falta directa de Javi Lara al pal oposat a la barrera. Tornava a començar fort un Europa que ha anat madurant el partit buscant la diana que fes definitiva la victòria contra un Vilassar, ja descendit, que s'ha vist incapaç de portar perill en tot el matx. Al minut 56, nou debut a Tercera en aquest cas pel juvenil Berrio, que ha entrat en el lloc de Guzman. El tercer i definitiu debut d'avui, al minut 72, quan el defensa Miki ha entrat per l'avui capità Alberto.

A un quart d'hora pel final, ocasió clara de Rovira que l'extrem no ha pogut aprofitar però que, en la segona jugada de l'acció, Valderas ha enviat de xut creuat al fons de la xarxa. 2-0 i gol molt especial pel jugador. Amb la tranquil·litat del marcador i la gairebé sentència definitiva de l'encontre, fins i tot el jove Miki hauria pogut sumar-se a la festa en un servei de córner que el jugador de la base escapulada ha rematat molt bé de cap i que el porter Miguel ha refusat com ha pogut novament a córner. Amb el xiulet final del col·legiat David Jorge Conejo Rodríguez, que avui penjava el xiulet com àrbitre en actiu, toca ja pensar en el sorteig del play-off, demà dilluns a les 17:30 en directe a ceeuropa.cat i al Twitter oficial del club.

EUROPA: Sergio, Dot, Alberto (Miki, 72'), Víctor Duran, Pastells, Javi Lara, Guzman (Berrio, 56'), Valderas, Lozano (Marco Soto, 36'), Padilla i Rovira.

VILASSAR DE MAR: Miguel, Poño, José, Pujol, Josué, Ricki (Jonathan, 72'), Ramon (Galeano, 55'), Roberto (Guille, 59'), Jordi, Mendoza i Eloi.

ÀRBITRE: David Jorge Conejo Rodríguez (Tarragona) assistit per Daniel López Jiménez i Òscar Alsina Hernández (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Guzman (Europa) i a Josué i Roberto (Vilassar de Mar).

GOLS: 1-0 (Lozano, 16'); 2-0 (Valderas, 76').

Abans d'iniciar-se el partit s'ha realitzat un minut de silenci per la pèrdua del soci número 20, Jordi Busquets Brualla (84 anys). Les penyes Caliu Gracienc i Torcida Escapulada han entregat els seus respectius trofeus de la temporada als jugadors Pastells (Caliu) i Putxi i Rafa Leva (Torcida). L'speaker del Nou Sardenya, Ramon Palau, ha rebut de mans del capità Àlex Cano una samarreta de l'equip amb el seu nom a l'esquena per la desinteressada i a la vegada gran tasca com a veu del Nou Sardenya. Els dos equips han realitzat també un passadís d'honor al col·legiat David Jorge Conejo Rodríguez del col·legi de Tarragona per la seva retirada de l'arbitratge en actiu.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Poves (lesionat), Rafa Leva, Cano, Alegre, Putxi, Camacho, Nils i Ignacio (decisió tècnica) i Cócera (motius laborals).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Javi Sánchez i el porter Pablo del Juvenil A / Pel Vilassar de Mar han restat a la banqueta: Creus i el porter Uri.

Partit disputat sota una forta calor i un intens sol més d'estiu que de primavera.

L'Europa no es jugava res (era tercer classificat sí o sí ja la setmana passada, sense opcions d'atrapar el segon ni ser atrapat pel quart) i el Vilassar de Mar tampoc (descendit fa setmanes). El conjunt escapulat tanca la lliga amb quatre victòries seguides en les darreres quatre jornades. El juvenil Àlex Lozano -que ja va debutar la setmana passada al Martinenc-Europa- s'ha estrenat com a titular a Tercera i davant el seu públic fent un gol. També han sigut convocats per primera vegada en partit oficial del Primer Equip el porter Pablo Trubia, el defensa Miguel Ángel Pérez 'Miki', el migcampista Víctor Berrio i el davanter Marc Soto (tots del Juvenil A de Lliga Nacional). Els tres jugadors de camp han debutat oficialment amb l'Europa.