Poves i Rita: perill per partida doble

02 Febrer 2016 Àngel Garreta
Poves celebra el seu gol a Terrassa davant la mirada de Rita Poves celebra el seu gol a Terrassa davant la mirada de Rita Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Álex Poves i Abel Rita estaven cridats a l'estiu a ser els davanters centres que havien de marcar les diferències en atac. Les xifres i la recent dinàmica creixent del Primer Equip escapulat donen fe que ho estan aconseguint.

En l'inici del curs esportiu 2015/2016, la referència del '9' en l'atac europeista era un dels dos jugadors, rarament els dos junts. De fet, fins la jornada 7 de lliga només havien coincidit sobre la gespa 28 minuts i en quatre d'aquests set partits l'entrada d'un davanter per l'altre era el canvi habitual a la segona part. De la jornada 8 a la 12 van coincidir uns minuts en tots els duels de forma consecutiva i van compartir la seva primera titularitat conjunta la jornada 11 a Ascó.

A excepció de les jornades 13 i 16, des d'aquell moment Álex Poves i Abel Rita han coincidit sempre alguns minuts junts sobre la gespa, sovint partint els dos de la titularitat, com en les darreres quatre jornades consecutives, de la 20 a la 23 on el campionat es troba ara mateix. En quatre partits de la primera volta (Terrassa, Manlleu, Júpiter i Granollers) i un de la segona, aquest passat cap de setmana a Peralada, tots dos davanters han fet diana en el mateix partit. La major víctima el Júpiter, que en l'històric partit que va guanyar l'Europa per 4-5, Poves i Rita van marcar quatre gols, dos per barba.

Dels 2070 minuts de lliga que la Tercera Divisió acumula disputats, Poves i Rita han jugat junts 782. D'aquests, 385 coincidint de forma acumulada les darreres set jornades seguides de lliga. Tots dos jugadors són els màxims golejadors en el compte particular de l'Europa amb 9 dianes. A continuació us oferim les estadístiques conjuntes d'una de les parelles d'atacants més perillosa de Tercera Divisió.